Когато на двама души им е писано да бъдат заедно, те ще намерят път към сърцата си


Когато на двама души им е писано да бъдат заедно, те ще намерят път към сърцата си
Снимка: iStock

Наистина си мислех, че когато всичко свърши, няма връщане назад. Това е. Край на връзката, край на нечие съществуване в живота ми. Но съдбата имаше други планове.

Винаги съм извъртала очи всеки път, когато някой ми казваше нещо от рода на: „Ако така ви е писано, отново ще бъдете заедно. Мислех, че това е мит.

Мислех, че това е просто нещо, което хората казват, за да те утешават. Докато не ми се случи.

Не знам защо трябваше да се случи по този начин. По-трудния начин. Трябва ли да преживееш цялата тази бъркотия и това ужасно сърцебиене наистина ли е необходимо, за да станеш по-силен и сърцето ти да забие отново?

Изглежда, че трябваше да тръгна по този път. Все още не разбирам защо.

Винаги знаех, че той е нещо друго. Някой различен. Някой истински. Наистина не мога да опиша това чувство. Това е нещо, за което винаги копнеех, но никога не знаех, че съществува.

За съжаление никога не бях по-сигурна в чувствата си, отколкото в деня, когато той ме напусна. Болката, която изпитвах след това, беше нещо, което никога не съм чувствала досега. Толкова силна!

Имах чувството, че ще се задуша от всички мои сълзи. Мислех, че никога няма да спра да плача и да страдам. Толкова е трудно да почувстваш толкова много любов в един миг и да накараш всичко да отнеме в следващия момент.

Мислех, че никога няма да се възстановя. Въпреки всичко, никога не го намразих. Никога не можех да го направя. Обвиних го, че е егоист, че се плаши от чувствата си, че е незрял, че не ме оценява, за…. толкова много неща.

Но все още го споменавах в молитвите си всяка вечер. Това беше навик, който формирах и не можех да се отърся от него. Исках той да е добре, да е здрав, исках той да е щастлив, дори и да не е мой.

Мисля, че парче от него остана при мен.

Но трябваше да повярвам, че всичко свърши, че той вече не е в сърцето ми.

Докато телефонът не звънна и видях името на екрана му.

Ръцете ми трепереха. Не знаех дали трябва да отговарям или не. Колебаех се известно време. Но се поддадох.

Просто звукът на гласа му върна всички чувства, които смятах за мъртви и погребани.

Той ме помоли да говоря с него. Не можах да издам нито един звук. Бях парализирана. След като разбрах, той ме помоли да се срещнем и не можах да кажа „не“. Исках да го видя, беше по-силно от мен.

След известно време му дадох втори шанс. Дадох втори шанс на любовта ни. Простих му. Въпреки че беше рисковано. Въпреки че всички около мен непрекъснато ми казваха да не го правя. Доверих се на сърцето си и тръгнах с него.

Защото въпреки всичко, което се случи, любовта не бе изчезнала, тя все още беше там, тя беше много жива. И сега всичко беше различно, любовта му беше узряла.

Знаеше какво иска. Знаеше, че ще трябва да работи дълго и упорито, за да спечели отново доверието ми. Той знаеше, че искам пълна ангажираност и беше готов за това.

Той вече не беше толкова уплашен. Беше сигурен за мен, за нас и някак си успях да го видя.

Разбирате ли, няма ясни правила, когато става дума за любов, но едно е вярно, когато любовта е истинска, когато двама души са родени да бъдат заедно, те намират своя път обратно.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама