Кои са основните признаци на хармоничната връзка


Кои са основните признаци на хармоничната връзка
Снимка: iStock

Какво е нужна на една връзка, за да бъде тя стабилна и хармонична? Как да запазим любовта вечна? На тези въпроси много хора отговарят, че за щастливи взаимоотношения партньорът трябва да "ни допълни". Ние ще ви представим няколко основни признака на хармоничната връзка, а вие може да определите дали вашата е такава.

Готовност за прошка

Във всяка връзка, понякога партньорите не разбират другия, правят грешки и се нараняват един друг-това е неизбежно. Но ако този, който е виновен, искрено съжалява за случилото се и наистина иска да промени поведението си, трябва да му бъде простено. Ако партньорите не знаят как да си простят, с течение на времето връзката ще се срути под тежестта на натрупаните оплаквания.

Честност

В една здрава връзка, партньорите не се лъжат един друг и не скриват истината. Такива взаимоотношения са прозрачни, няма място за заблуда.

Приемането на партньора такъв, какъвто е

Вероятно сте чували, че не трябва да започвате връзка, надявайки се, че ще може да промените партньора си с времето. Независимо дали говорим за черти от характера или лоши навици- ако очаквате той или тя да започне да се държи различно, вероятно ще бъдете разочаровани. Да, хората могат да се променят малко, но трябва да го искат. Не можеш да промениш партньора си, без значение колко много го обичаш. Хората, които имат здрави връзки знаят това и те приемат човека до себе си такъв, какъвто е.

Любов и разбирателство

Най-важното нещо в една здравословна връзка е искрената взаимна любов. Партньорите се грижат един за друг както на думи, така и на практика, като постоянно демонстрират, че се ценят и се обичат един друг. Те се разбират и съжителството им ги кара да се чувстват добре.

Уважение

Взаимното уважение означава, че партньорите показват взаимно чувствата си и възприемат другия по същия начин, по който искат да бъдат възприемани. Уважението елиминира ситуациите, при които един партньор смята, че другият го притиска или се опитва да го манипулира. Те са готови да се слушат един друг и да уважават гледната точка на партньора си.

ЗА ТОВА, ЧЕ ТЕ ИМА, БЛАГОДАРЯ!

Взаимопомощ

Партньорите имат общи цели и мечти. Това крепи връзката. Те не се опитват да слагат ограничения, нито пък да се конкурират. Вместо това, взаимопомощта и взаимната подкрепа царуват във взаимоотношенията им.

Физическа и емоционална безопасност

Партньорите не се чувстват бдителни или напрегнати един пред друг. Те знаят, че могат да разчитат на другия във всяка ситуация. Те не трябва да се страхуват, че партньорът може да ги удари, крещи, да ги принуди да правят нещо, което не искат, да ги манипулират, да ги унижи или да ги засрами.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама