Лятна авантюра завинаги


Лятна авантюра завинаги
Снимка: iStock/Guliver

Той отива с приятели на море. Голяма компания от 20-годишни щури момчета... Тя е с приятелки. 24-годишни завършили дами. Той ходи с рускиня. Тя – с ДйДжей. Той я вижда във водата с гръб към него и казва на своите приятели: "Това е!". "Кое какво е?", го питат те. Вече станал и тръгнал към русата грация във водата баща ми казва: "Това е жената!." За да я накара да се обърне, й хвърля едно водорасло върху гърба. "Може ли малко по-внимателно" – са първите думи, които той чува от нея. После неговата рускиня и нейният ДиДжей отиват по дяволите, а майка ми и баща ми се впускат в двуседмична морска лятна щура авантюра.

И двамата са безумно влюбени, но майка ми не вярва, че може да има бъдеще с момче, което превъзхожда с цели 4 години. Той я моли за телефон, но тя отказва да му даде (мисли си, че ако той наистина иска – ще намери начин да я намери). Оказва се права – той склонява една от приятелките й да му даде – тогава – шестцифрения номер и още със стъпването си в София позвънява.

Оказва се обаче, че приятелката също харесва баща ми и му е дала своя номер. Следват чудеса от храброст, които той прави, за да се добере до майка ми.

Две години по-късно баща ми се засича с въпросната приятелка (която вече не й е приятелка). Разменили си няколко реплики.

"Как си ти?", го пита тя.

"Чудесно", казва той.

"А, Ася как е?", продължава тя...

"Ми сигурно е добре, утре се жени...", отговаря той.

"А така ли?!? За кого?", удивлява се приятелката.

"За мен." Отговаря баща ми.

Това е кратката история на началото на любовта между майка ми и баща ми. Обожавам да я разказвам, защото в нея има всичко, което истинската любов изисква – изпитания, препятствия, страст, импулс, малко наивитет, много риск, вяра, желание... Малко по-късно съм се появила и аз. Те още са щури хора – карат се, сдобряват се, имат си връзка и тя е толкова неприкосновена, че чак е странно... Странно, че всичко е тръгнало просто от един флирт на морето...

Психолозите казват, че летните авантюри нямат бъдеще. Шегаджиите пък – да не си носиш пясък на морето. Аз пък ви казвам – да бъдете с широко отворени сърца и очи, за да можете да я познаете, където и да е – вашата любов. За да кажете "Тя е.”

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама