Любовта НЕ е да останеш с някой, който те наранява


Любовта НЕ е да останеш с някой, който те наранява
Снимка: iStock/Guliver

Истината е, че любовта отнема време и усилия, защото здравите отношения не се случват за една нощ. Вместо това те обикновено изискват много жертви и упорит труд. Хубаво е, ако се борите с проблемите си рамо до рамо с партньора си, но съвсем различно е, ако сте единственият, който се бори за любовта.

Не ме разбирайте погрешно - не казвам, че трябва да се откажете от отношенията си, заради първия проблем. Не ви казвам да се отказвате, когато се появят незначителни неудобства или разногласия. Защото любовта е свързана с битки и опити нещата да се оправят.

Но това не означава да останете с някой, който ви причинява вреда. Защото любовта не е в това да се придържате към някой, който ви наранява.

Да, любовта прощава. Но трябва да запомните, че има някои неща, които никога не трябва да прощавате. Че има неща, които остават погребани дълбоко във вас, дори и да се опитате да забравите за тях.

ЛЮБИМОТО МИ МЯСТО Е В ТВОИТЕ ПРЕГРЪДКИ

Да, любовта е свързана с компромиси. Но това не означава, че винаги трябва да сте този, който прави компромиси със себе си. Че трябва да бъдете този, който отлага нуждите си и този, който прави всички жертви.

Да, любовта е свързана с усилията. Но това не означава, че сте длъжни да местите планини за някой, който не е готов да ви защити пред света. Че трябва да сте този, който винаги се опитва да бута нещата напред, и този, който непрекъснато се опитва да намери най-доброто решение на всичките ви проблеми.

Да, любовта е свързана с усъвършенстване. Но това не означава, че трябва да сте с някой, който се опитва да ви формира по свой начин или с някой, който иска да отговаряте на стандартите му. Това не означава, че трябва да се придържате към партньор, който иска да ви промени. Вместо това това означава, че трябва да сте с този, който ви тласка напред и който ви вдъхновява, за да станете най-добрата възможна версия на себе си.

Запомнете - любовта не трябва да боли. Любовта не е да останете с някой, който ви приема за даденост и който може само да ви наранява и обижда. Не е да останете с някой, който злоупотребява по някакъв начин с вас, или с човек, който прави всичко по силите си, за да ви потисне.

Любовта не е да останеш с някой, който те наранява!

Любовта никога няма да ви накара да се чувствате несигурни или като че ли не сте достатъчно добри. Не е любов, ако трябва да се борите за парчета от нечие внимание или ако трябва да умолявате другата си половина да ви постави на първо място.

Любовта не е да останеш с някой, който не те заслужава. Да си с мъж, който се държи с вас като с боклук. Не става въпрос да чакате той да се промени и да се почувства готов да обича.

Не, любовта не е това!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама