Модерните начини за запознанства - Бързи Срещи


Модерните начини за запознанства - Бързи Срещи

Бързи Срещи (Speed Dating) като формат и модерен начин за запознанства все повече набира популярност и у нас. В САЩ възникват през 1998г. в кафе в Бевърли Хилс и от тогава са се превърнали в част от ежедневието на хората. Поинтересувахме се от видовете бързи срещи и се оказа, че има много различни събития от типа. Ето и най-интересните тематични бързи срещи, за които разбрахме.

1. Професионални бързи срещи – вече и в България се организират събития от този тип с цел намиране на работодатели и обратното. В тях от една страна участват фирми, организации и компании, от друга, хора, търсещи работа.

2. Слепи бързи срещи (Blind Speed Dating) – това са така наречените слепи срещи, в които след регистрация и попълнен профил, организацията намира партньор за бързи срещи и ви среща, без да сте се виждали предварително. В други страни пък този формат е малко по-различен: използвайки шал/лента за очите, хората разговарят без да се виждат и на практика е важно какво ще кажат, а не как изглеждат.

3. Бързи срещи със специален фокус: бързи срещи за любители на книги, на етно културата или религията – тук срещите има тематичен фокус и позволяват на хората да намерят своята половинка по интереси.

4. Бързи срещи за чернокожи (Black Speed Dating) – в Америка има специален сайт, който организира единствено бързи срещи между чернокожи, както и такива между бели жени и чернокожи мъже.

5. Бързи срещи „По-възрастни жени с по-млади мъже“ (Cougar/Boy Toy Speed Dating) – името подсказва за кого са предназначени тези срещи. Все по-често срещана комбинация в САЩ.

6. Мълчаливи бързи срещи (Silent Speed Dating) – в Лондон се организират нов тип бързи срещи, в които участници мълчат. Според организаторите липсата на разговор между участниците води до по-интимно преживяване със срещуположния пол, при което се разчита единствено езика на тялото и очите.

Голяма част от организаторите на бързи срещи се занимават и с мачмейкинг, което е индивидуална услуга за намиране на партньор. В България такава организация е ClubR, която организира не само Бързи Срещи в София, Пловдив и Бургас, но също така и тематични Партита за необвързани, Коктейлни вечери за необвързани както и мачмейкинг. Повече информация за събитията им, можете да те намерите на сайта clubr.bg както и на Facebook страницата им.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама