Най-трудната за изричане дума в една връзка (и не, не е "обичам те")


Най-трудната за изричане дума в една връзка (и не, не е "обичам те")
Снимка: iStock/Guliver

Това е много проста дума. И все пак, за много хора е трудно да я изрекат. Защо се получава така? Това означава ли да признаете, че сте сгрешили?

Вероятно вече се досещате, че отговорът на въпроса е "да", а думата – "съжалявам".

Причината да ни е толкова трудно да казваме "съжалявам", е че на практика по този начин признаваме, че сме сгрешили.

Всички връзки имат върхове и спадове. Важно е да се научите как да поправяте грешките, но също е важно когато вашият партньор ви поднесе искрено извинение, да го приемете.

Дори да смятате, че имате по-малка вина за спора, просто кажете "съжалявам". Не е толкова трудно. Ако не оправите нещата, негативизмът ще се натрупва и това ще доведе до още проблеми.

Ето 5 неща, които трябва да направите, за да се извините искрено:

1. Поемете отговорност

Вероятно се чувствате наранени. Това може да замъгли преценката ви за ситуацията. Започнете, като кажете "съжалявам, не бях права" или "съжалявам, че те нараних".

Има много начини да го кажете, важното е да е искрено. По този начин показвате на партньора си, че поемате отговорност за своето участие в спора.

Важно е да го направите, дори ако човекът, с когото спорите е с труден характер и не е склонен на компромиси.

2. Оставете го да отмине

Това не означава да се държите, все едно нищо не се е случило. Просто си задайте въпроса "Колко важно е това за мен?".

Хората са склонни да се въвличат в спора до такава степен, че забравят дори причината за него. Те се фокусират върху победата, а не върху взаимоотношенията.

Запомнете, че не е нужно да сте точно като партньора си. Това, че нещо е важно за вас не означава, че е важно и за него. Не е необходимо различията да ви разделят. Ако държите да спорите на всяка цена, това само ще ви направи нещастни.

3. Докосвайте, докосвайте, докосвайте

Прегръдка и целувка! Трудно е да останеш ядосан, когато докосваш някого. Докосването може да преодолее и най-големите емоционални разстояния.

В началото започнете бавно. Разтрийте гърба на партньора си. Седнете един до друг на дивана и се прегърнете. Дръжте се за ръце следващият път, когато се разхождате.

В нашето забързано ежедневие е лесно да забравим за силата на докосването. Но то наистина може да ви помогне да се свържете на дълбоко ниво. Може да подобри нещата и в спалнята. Когато се докосвате и си играете, това би довело и до нещо повече.

4. Дайте на партньора си бележка с първите 5 причини, поради които той е важен за вас

Това ще му покаже колко много го цените. Всички имаме нужда да знаем, че сме важни за някого, макар понякога по време на спор да го забравяме.

Можете да ги напишете красиво върху хубава хартия, да ги оставите на кухненския плот или да му изпратите имейл. Уверете се, че сте помолили за прошка.

5. Обещайте, че това няма да се повтаря повече (и наистина го мислете)

Това е една от най-важните стъпки. Тя показва на партньора ви, че искате да промените поведението си.

Ако сте били раздразнителни, защото не сте си доспали, погрижете се да спите по 8 часа. Ако не сте отделили време за домакинската работа, постарайте се да се прибирате вкъщи по-рано.

Спазвайте обещаното. Не забравяйте, че делата говорят повече от думите.

Важно е наистина да вярвате в това, което казвате и да положите усилия да го изпълните. В противен случай само си губите времето. След спор трябва известно време, за да се възстанови доверието отново. Работете върху това. Двойките, които се грижат за връзката си са тези, които остават заедно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама