Не му позволявай да те нарани отново


Не му позволявай да те нарани отново
Снимка: iStock/Guliver

Той беше едновременно прекрасен и ужасен. Когато бях с него, се чувствах развълнувана. Изпитвах радост. Но ако трябва да съм честна, винаги е имало превратности. Понякога се чувствах прекалено добре, за да бъде истина. Но продължавах, защото държах прекалено много на него. Държах на неговото щастие повече, отколкото на своето. Исках да го защитя повечето, отколкото себе си.

Неминуемо той ме нарани. Моята привързаност растеше и сърцето ми беше разбито. Не го обвинявам, нашето време беше преброено от самото начало. Аз сбърках, както и той. Той се извини. Може би наистина съжаляваше, но това, което наистина има значение, е начинът, по който продължих.

Мъжете винаги се връщат, дори да не е сериозно. Те всички се връщат и търсят отново някакъв контакт. Но това не означава, че трябва бързо да ги допускате отново в живота си.

Със сигурност ще се развълнувате. Може би ще започнете да мислите колко много ви липсва този човек. Спомнянето може да отнеме цялата ви енергия, оставяйки ви да копнеете за внимание от този човек. Преди да се усетите, вече сте забравила как той се е отнасял с вас преди. Болката, разочарованието.

Имате контрол какво да изберете след това. Не трябва да му позволявате да ви нарани отново. Няма нужда да се аргументирате. Някои хора им е писано да влязат и излязат от живота ни. Има урок във всяко преживяване, моменти, които ни оформят.

Всички нараняваме. Не трябва да обвиняваме, неизбежно е, че ще разочароваме другите, независимо дали е съзнателно или не. Затова оставете вашето минало там и гледайте напред.

Правете неща, които внасят нови емоции в живота ви. Пътувайте извън страната, живейте в нов град, направете го с непознат, напишете мислите си върху хартия, медитирайте, усмихвайте се на хората, танцувайте пред огледалото, поемайте рискове, следвайте себе си...

Той е разбил сърцето ви. Разочарованието ви е оставило безмълвна. Почувствала сте се безпомощна и сама. Обвинявали сте себе си и сте се чудили дали сте можела да направите нещата по-добре. Простете му и продължете напред. Но не му позволявайте да ви нарани отново.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама