Не търсете отново любовта след развод, докато не отговорите на тези 6 въпроса


Не търсете отново любовта след развод, докато не отговорите на тези 6 въпроса
Снимка: iStock

След като разводът ви стане неизбежен, вероятно ще започнете да мислите за възможността за друга връзка. Тези мисли могат да предизвикат всякакви емоции - страх, недоверие, любопитство, объркване, чувство на неудовлетвореност, страх и вълнение. Срещите след развод са много по-различни от тези, преди да се омъжите. Не само запознанствата се промениха (благодарение на различните онлайн приложения), но и вие сте се променили. Бракът, родителството и разводът причиняват това на човек. Така че, преди да се впуснете с пълна сила в живота на срещите след развода, трябва да можете откровено да отговорите на тези 6 въпроса.

1. Всъщност готови ли сте за среща?

Да бъдете излекувани от развода си означава, че разбирате защо бракът ви се е провалил – включително вашата роля в него. Необходими са двама, за да се разпадне една връзка, но трябва да поемете известна отговорност за това. Продължаването означава, че можете да говорите за нещо друго освен за развода или бившия си. Да сте готови за среща означава, че сте прекарали известно време в създаване на нов живот след развода, на който се наслаждавате.

Вижте още: Причината за развод според зодията ви

2. Каква е вашата цел?

Не всички излизат на среща по една и съща причина. Може би целта ви е да се свържете, да потвърдите, че сте желани, да общувате, да намерите връзка или дори да търсите истинската си сродна душа. Въпреки че е възможно да преследвате повече от една цел наведнъж, ще имате най-голям късмет, ако успеете да я стесните. Всяка от тези цели изисква различен тип и качество на фокуса.

3. С какъв тип хора бихте искали да излизате?

След развод (или дори лоша раздяла) повечето хора подхождат към срещите с мисъл за бившия си. Или приемат, че бившият им е техен тип, или решават, че не искат да имат нищо общо с мъж, който им напомня по някакъв начин за предишната им връзка. Истината е, че вие ​​сте различен човек от този, който сте били, когато сте се омъжили, така че има вероятност да не знаете кой ще бъде правилният тип човек за вас сега. Започнете, като съставите списък с желани качества такива, които със сигурност няма да толерирате. Това ще ви помогне да стесните полето (или да го разширите), така че да не сте роб на мисълта, че сте привлечени само от определен тип.

4. Обичате ли себе си?

Последното нещо, което искате да направите, когато излизате на среща, е да бъдете (или поне да изглеждате) отчаяни. Така че правете каквото трябва, за да се чувствате добре със себе си и живота си след развода. Ако това означава да отидете на фитнес и да влезете във форма, направете го. Ако това означава да се преобразите, направете го. Увереността и личният стил са привлекателни. А привлекателното определено е това, към което се стремите, когато се излизате по срещи.

5. Готови ли сте да бъдете търпеливи?

Прибързването на нещата само ще ви донесе повече сърдечна болка. Освен това не искате да се задоволявате с някого само защото сте уморени да бъдете сами. Отделете време, за да изберете с кого ще прекарате времето си. Вашето време е ценно. Обичате и уважавате себе си твърде много, за да го губите за хора, които не ви заслужават.

Вижте още: Най-мъдрата притча за развода

6. Готови ли сте да се забавлявате?

Запознанствата трябва да са забавни! Флиртувайте, смейте се и се усмихвайте много. Бъдете позитивни и гледайте на срещите като на страхотно голямо приключение. Но ако започне да се чувства като работа или да отнема твърде много от времето ви, тогава преоценете мястото, което срещите заемат в живота ви и се уверете, че прекарвате времето, от което се нуждаете, до края на живота си. Това, че вашите срещи след развода започват малко неравномерно, не означава, че трябва да се откажете и да решите да сте безбрачни до края на живота си (въпреки че, ако това наистина работи за вас, давайте.) Експериментирайте и тествайте както себе си, така и всеки човек, с когото излизате. Понякога ще се забавлявате много. Понякога ще сте готови срещата да приключи, преди да сте казали "Здрасти". Независимо от това, срещите могат да бъдат невероятно обогатяваща (и страхотна) част от живота ви след развода.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама