Нели Чунчукова: Обожавам да играя лоши образи


Нели Чунчукова: Обожавам да играя лоши образи
Снимка: Личен архив

Нели Чунчукова е от онези жени с много лица и носи всяко едно от тях с гордост и сила. Може би сте я виждали в "Откраднат живот", може би в последния "Рамбо", може би като рекламно лице на моден бранд, а може и да не сте чували за нея все още. Нели Чунчукова е една изгряваща българска актриса, която зад гърба си има толкова пъстър и вдъхновяващ опит, че може да засрами много известни имена. Ето какво ни разкри тя за модния свят, за ролите и за мечтите си.

Започваш с кариера на модел, а към днешна дата си и успешна актриса. Коя беше Нели тогава и коя е сега?

Няма чак толкова голяма разлика. И тогава знаех каква искам да бъда, какво искам да правя. Основната разлика е, че тогава бях доста наивна относно хората в тези среди. Мислех си, че всички хора са такива за каквито се представят - мили, добри… Но ако не внимаваш можеш да пострадаш сериозно. С времето се научих да се пазя, да се грижа за себе си по възможно най-добрия начин. Другата ми заблуда беше, че мечтите и желанията се случват бързо или поне така ми се искаше. Бях доста нетърпелив човек, сега съм малко по-търпелива (смее се). Така че, да, все още искам същите неща, все още съм същия човек, но с много повече опит, знания и реален поглед над нещата.

Работила си с някои от най-известните марки като Givenchy, Victoria’s Secret, Guess и други. Какъв е модният свят отвътре, без блясъка на прожекторите?

Модният свят отвътре не е особено лицеприятен. Затова актьорството винаги е било на първо място за мен. Влюбих се в киното, когато отидох на снимачната площадка за първи път. Тогава бях статист. Моделството беше просто една чудесна възможност да пътувам по света, да се запознавам с невероятни хора, култури, да преживявам чудесни приключения. А аз не обичам да пренебрегвам нито една възможност, която животът ми предлага. Дават ли ти, взимай! Реално погледнато, модният свят отвътре е  среда, изпълнена с доста фалш, завист, съревнование, неоправдано его... Не казвам, че не можеш да срещнеш и добри, и качествени хора, но в по-голямата си част е както я описах.  Не е за всеки! Трябва да си много стабилна личност, да знаеш много добре кой си. Освен това, не мисля, че това е подходяща кариера за цял живот.

Участваш в популярния български сериал "Пътят на честта". Какво най-много харесваш в героинята си Веска?

Веднага щом кастинг директорката ми я описа казах, че искам тази роля (смее се) Веска е доста лошо момиче - като повечето ми роли. Обожавам да играя лоши образи. Мисля, че са много по-интересни за пресъздаване, отколкото някой добричък, лигав, скучен образ. Веска е жена, която обича да се хвали, завистлива е, себична, разлигавена. Преспива с мъжа на най-добрата си приятелка. Ролята засяга една доста деликатна тема - тази на женското приятелство.  Моята героиня показва как не трябва да постъпва една истинска приятелка. Образът ми има за цел да поучава чрез негативен пример. Аз съм от хората, които наистина вярват в женското приятелство, защото съм щастлива да го имам в живота си.

А какво беше усещането да си дубльорка в "Хелбой" на една от най-красивите актриси – Мила Йовович?

Усещането беше невероятно. Като тийнейджър имах плакат на Мила в стаята си. Тогава тя беше една от малкото актриси, които играят силни женски образи - това, което аз харесвам и към което се стремя. Баща ми ми каза веднъж, че приличам на нея, но аз не му повярвах. Няколко години по-късно я дублирах в "Хелбой". По-късно получих и роля във филма. Беше невероятно преживяване. Да видиш, че идолът от тийнейджърските ти години е толкова мил и прекрасен човек, е неописуемо.

Какво ти се иска да изиграеш в бъдеще? Имаш ли мечтана роля?

Мечтаните роли за мен са тези на силни жени, сложни образи, характери, склонни към неочаквани действия, непредвидими и клонящи към лошо държание. Образи, в които хората се влюбват, независимо от това, че са лоши, дори зли, на моменти. Например, бих искала да изиграя императрица, фараонка, кралица, богиня, убийца, измамница, извънземно. За мен няма нищо по-ужасно от скучен женски образ, който е само красив придружител на силен, интересен мъжки образ- слаб и безличен, нуждаещ се от мъжа постоянно. 

Кой е най-големият риск, който си поемала, преследвайки мечтите си?

Когато ми предложиха ролята на нимфоманка в "Откраднат живот" трябваше да решавам веднага дали искам да изиграя образа, или не. Ролята ми се стори малко рискова, особено когато си още в началото на актьорска си кариера. Имаше сцена с разсъбличане, героинята ми вървеше и сваляше всички лекари в болницата, говорейки мръсотии. Може би доста актриси бяха отказали ролята преди това. Нямах никакво време за мислене, трябваше да решавам бързо. При мен това е нещо типично, винаги нещата са на ръба, екстремни. Така беше и при "Рамбо". Въпреки, че бях доста притеснена, приех. Винаги съм искала да съм безстрашна. Затова винаги първо скачам и после го мисля. Спестих на моя приятел много от пикантните подробности за героинята ми (смее се) Въпреки притесненията ми, накрая всички много харесаха образа, включително и той. Дори баба ми ме похвали, казвайки "Нели, не знаех че си такава съблазнителка!". Не е типичното нещо, което искаш да чуеш от баба си. (смее се)Животът понякога те кара да взимаш бързи решения, но ако се страхуваш или ако мислиш прекалено много,можеш да пропуснеш страхотни възможности! 

Има ли някоя личност, която те е вдъхновявала през годините?

Винаги съм се вдъхновявала от хора, които имат необикновен живот. Различните, бунтарите, революционерите, хората, които са себе си независимо от случващото се, хора, променящи света. Освен това, за мен е много важно да си добър човек. Колкото и да си красив, умен, талантлив, ако не си добър човек, всички други качества губят всякаква стойност. Някои от вдъхновяващите за мен личности са Леонардо Да Винчи, принцеса Даяна, Зигмунд Фройд, както и всички изявени в своята област жени. Винаги съм била феминистка. Още преди да знам какво означава тази дума. 

Какъв е твоят свят и какво те прави истински щастлива?

Обичам да се запознавам с нови и интересни хора, обичам да пътувам. Обожавам професията си.  Но в моя свят, там където чувствам истинска сигурност и уют, допускам само най-близките ми хора - семейството ми, сестра ми, момчето до мен и малцина приятели. Хора, които наистина ме познават и обичат каквато съм, и не е нужно да се обяснявам, защото са ме разбрали погрешно. Обичам да се обграждам с любов, позитивна енергия и смях. Не обичам да си губя времето с фалшиви приятели и неистински страсти. Щастлива съм и че работя това, което обичам! Истинското щастие за мен е съвкупността от всичко описано по-горе.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама