Отношението на мъжа в трудни моменти говори много за връзката ви


Отношението на мъжа в трудни моменти говори много за връзката ви
Снимка: iStock/Guliver

Дори най-силната жена се нуждае от рамо, на което да се облегне в трудни периоди от живота си. Нали?

Нищо чудно, че има поговорка "Любовта се познава в беда". Защото да бъдеш мил и любезен е най-лесно, когато всичко е наред. Смях, душевни разговори, пътувания и целувки... Всичко това е прекрасно и изпълва живота ни с радост. Но това не винаги ще бъде така...

Ще има проблеми, болести, и провали. И от това как партньорът ви ще се държи в такива критични моменти зависи какъв тип отношения можете да изградите: Искрени и открити или лъжливи.

Някои партньори, когато техните близки изпаднат в проблеми, показват най-добрата си страна. Но има и такива, които отхвърлят проблемите, не подкрепят и не помагат на половинките си.

Защо е толкова важно да разберете какъв е вашият партньор, когато преживявате тежки времена? Защото това е най-сигурният показател за връзката ви.

Позицията му е важна: Той се крие и бяга от проблеми или обратното - смело се втурва да ги разрешава с вас.

Предлагаме ви няколко варианта за поведение на партньора по време на криза, които красноречиво показват как ще се развият отношенията ви:

Партньорът възприема вашите проблеми като свои

Ако имате човек до себе си, който искрено иска да бъде ваш спътник, да ви помага и подкрепя във всичко, значи имате здрава и равна връзка. Такива спътници не се крият от проблеми и не се преструват, че не ги забелязват, а ги смятат за свои. За тях вие сте най-важното нещо в живота, следователно всичко, което ви боли, ги наранява и тях. Те ще търсят начини за решаване на проблемите и няма да се откажат, докато не ги намерят.

Ако се разболеете, те ще се втурнат да потърсят добър лекар. Ако загубите работата си, те ще ви подкрепят и ще ви помогнете да минете през този етап.

Партньорът ви не бърза да помогне, докато не поискате помощ

Този тип партньори смятат, че първо трябва да се опитате сами да решите проблема си. Тоест, докато не помолите за помощ - те няма да пречат. Не бързайте да ги критикувате за егоизъм и бездушие. Всъщност във вашите отношения има уважение и независимост.

Вашият партньор вижда във вас силна личност, която може да се справи сама с повечето проблеми. И това не означава, че те няма да ви помогнат. Те ще помогнат и ще се намесят - но само когато видят, че е необходимо.

Партньорът не е особено притеснен, дори когато е помолен за помощ

Ако сте във връзка с човек, който е съсредоточен единствено върху себе си, тогава това е сигурен знак, че в кризисни ситуации той ще остане точно такъв. Дори и да поискате помощ, най-вероятно няма да я получите. За съжаление такава връзка няма бъдеще. Достатъчна е малка вълна - и тя ще я отмие. В крайна сметка отношенията са на първо място екипна работа. И какъв екип може да има, когато един от партньорите иска цялото внимание да бъде фокусирано само върху него, а не върху неговата любима?

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама