Плюсовете и минусите на връзките от разстояние


Плюсовете и минусите на връзките от разстояние
Снимка: Istock

Ако обмисляте връзка от разстояние или ако се чудите защо вашата не върви, ние сме съставили списък с плюсове и минуси на подобни отношения, за да ви помогнем да прецените дали да продължите заедно.

ПЛЮСОВЕ:

1. Можете да запазите свободата си

Ако мразите прилепналите връзки, тези от разстояние може да са точно по ваш вкус. Задължението, което имате, когато живеете в един град да сте нон-стоп заедно, може да бъде изтощително, ако не е във вашата природа. Може да не ви харесва да излизате и може да искате да останете сами за известно време. Тези мимолетни моменти могат да имат катастрофални последици върху любовния ви живот, особено ако другата страна има затруднения с вашите навици.

Връзката от разстояние ви дава шанса да се насладите на вашата независимост с малко или никакво задължение да сте физически близо до половинката си. Това е страхотно за хора, които искат да запазят своя индивидуализъм, но все пак се нуждаят от чувство за принадлежност и обичат случайно телефонно обаждане или друга интимна комуникация, за да знаят, че са свързани с друг.

2. Винаги е меден месец

Някога чудили ли сте се защо празниците ви карат да се чувствате страхотно? Това е така, защото се случват толкова рядко, че ги искате още повече. Същото може да се приложи, когато най-накрая се срещнете с вашия партньор, който живее на разстояние. Ще има толкова много за казване/правене и толкова малко време, че ще се почувствате страхотно най-накрая да прекарате време с него. Цялото нетърпение и безпокойство, които сте натрупали от това, че не го виждате, наистина могат да разпалят пламъците на връзката. Всяко посещение може да се почувства като меден месец, което е чудесно за хора, които искат силни чувства, без да трябва да отделят много време всеки ден.

МИНУСИ:

1. Технологиите ви обвързват

Колкото и да е иронично, технологиите всъщност ще навредят на вашата свобода. Технологии като неограничени текстови съобщения или чат с уеб камера могат да ви обвържат, дори ако живеете на различни континенти. Може да сте навън с приятелите си, но се чувствате така, сякаш трябва да продължите да изпращате съобщения на вашия  партньор от разстояние, защото той продължава да ви изпраща съобщения. Несигурността на подобен тип връзки провокира постоянна нужда от комуникация като начин за свръхкомпенсация за това, че не сте наоколо физически.

2. Това, което не знаете, може да ви нарани

Трудно е да нямате проблеми с доверието, когато сте във връзка от разстояние. През главата ви постоянно ще се въртят мисли: "С кого излиза тази вечер?", "Коя е онази нова приятелка, за която тя не спира да говори?". Всички тези и още много съмнения ще минат през ума ви в някакъв момент. Когато не сте наоколо, за да следите вашата половинка и получите уверението, от което се нуждаете, нивото на доверие може рязко да падне, а от там да започнат и скандалите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама