По-добре той да те обича повече


По-добре той да те обича повече
Снимка: iStock/Guliver

Докато растем, често ни казват, че ни обичат. Първо родителите ни, после приятелите, след това любимият човек. Ние също отвръщаме, но обикновено след като сме го чули. Това е нещо като защитна реакция, която е свързана с желанието да се предпазим, да не бъдем наранени, да бъдем защитени. По-късно, когато станем зрели хора и имаме сериозна връзка, случайно, в момент на разговор или като фраза от някой филм, се появява твърдението: "По-добре той да те обича повече, отколкото ти него". Първоначално всяка жена е стъписана. После, когато преживява първата раздяла и е дълбоко наранена, след като е отдала сърцето си, а не е получила нищо, осъзнава, че това е самата истина. Във връзките винаги единият обича повече. И по-добре вие да не спечелите това първо място.

Разбира се, това не значи, че този, който обича "по-малко", не изпитва нищо. Просто е една стъпка зад основния партньор. Приема по-добре нещата, стои в една защитена зона, която пази от нараняване. Винаги е по-лесно да бъдеш обичан. Осигурява ти сигурност, води до доверие.

В любовта е много трудно да измерваш процента обич. Той е нещо толкова лично и индивидуално, че не можеш със сигурност да твърдиш, че си защитен от нараняване. Все пак е важно да се уточни, че този, който обича повече, може и да си тръгне. Може и да ни остави. Може да продължи напред. Да, ще боли. Да, ще бъде трудно. Но не и невъзможно за приемане.

Обикновено максимата "по-добре той да те обича повече" е създадена от жени, които вече са били много нещастни във връзките са. Преживяли са поредица от разочарования и в крайна сметка са решили нещо, което не е толкова болезнено. Дали са го открили като загадка обаче остава градски мит. Малко като историята "мъжът на приятелка на приятелка никога не прави така". Никога не знаеш коя е приятелката на приятелката и никога историята й не е доказана.

Когато той те обича повече, се чувстваш много по-спокойна във връзката. Не мислиш какво е трябвало да стане, какво би станало, дали има друга, дали ще си тръгне. Оставяш любовта да те завладее и се чувстващ защитена. Такива отношения обаче винаги са "тайни". Във връзките не се коментира: аз те обичам повече или по-малко. Но се понякога наистина това е най-добрият вариант. Опция, която ти позволява да забравиш всички стари грешки и да изживееш мига. Малко егоистично, но все пак истинско.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама