Понякога най-трудното нещо е да пуснем човека, когото сме обичали


Понякога най-трудното нещо е да пуснем човека, когото сме обичали
Снимка: iStock/Guliver

Да пуснем човека, когото обичаме повече от всичко друго, е едно от най-трудните решения в живота ни. Много сме привързани към нашите близки, страхуваме се, че без тях животът ни ще загуби смисъла си. Но тази привързаност пречи на истинската любов, лишавайки я от чистота и красота.

„Някои птици просто не могат да живеят в клетка, това е всичко. Перата им са твърде ярки, а песните са твърде сладки и диви. Просто ги пуснете или ги оставете да отлетят, когато отворите вратата на клетката, за да ги храните. Частта от вашата душа, която знае, че лишаването на тези птици от свобода е било погрешно, ще се зарадва, но мястото, където живеете, ще стане скучно и празно ”, Стивън Кинг.

Връзката ми продължи почти 10 години. Сближихме се, след това се разделихме, въпреки че тази любов започна да придобива признаци на токсичност след първите три години.

Изглеждаше невъзможно да се разделим, защото знаех, че без него ще бъда нещастна. Но иронията е, че отдавна и двамата не бяхме щастливи.

Всъщност пускането на човек ще стане много по-лесно, ако се научим да приемаме, ценим и обичаме себе си за това, което сме. Освобождението и раздялата ни помагат да възвърнем мира и спокойствието.

В живота на всеки човек винаги идва момент, в който той трябва да направи правилното нещо и да започне да уважава не само себе си, но и тези около него. 

Да, връзката свършва, но любовта не изчезва без следа. Ако обичате нещо или някого и чувствате, че трябва да го пуснете, просто го направете.

В началото ще боли, но щом болката отшуми, ще се почувствате още по-живи от преди. Ще започнете да гледате на нещата от съвсем различна гледна точка и ще осъзнаете, че пускането е знак за сила, смелост и голяма любов.

Вие не пускате човек, защото той е станал безразличен към вас или защото вече нямате нужда от него, а защото разбирате, че на друго място той ще бъде по-щастлив. И вие също. Ето какво е истинската любов.

Истинската любов излиза далеч отвъд границите на материалния свят и въпреки факта, че телата ви сега са далеч един от друг, вашите души са свързани завинаги.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама