Професия любовница


Професия любовница
Снимка: Thinkstock/Guliver

В повечето случаи думата любовница не буди уважение, нито положителни чувства. Особено, ако вие сте потърпевши, а тя е тази, която спи с половинката ви. Но има вариант и вие да се окажете в тази роля и тя все пак има своите предимства. За да бъдете любовница, вие трябва да сте уверени, че не търсите обвързване. Ако ще бъдете такава, гледайте това да е само забавление и удоволствие и за двама ви, за да няма наранени.

Още от малки майките учат дъщерите си: “Внимавай да не се забъркаш с женен, само ще страдаш, а с жена му няма да успееш да го разделиш”. В обществото връзката с женен мъж предизвиква възмущение, но истината, че “на сърцето не можеш да заповядаш” доказва силата си. А когато жените казват: “Обичам женен”, най-важната дума е “обичам” и надеждата, че все пак ще се разведе, умира последна.

Социолозите твърдят, че само 5% от женените мъже изоставят съпругата си заради друга. Именно тук най-добре изпъква разликата в отношението на жените и мъжете към любовта и брака. За дамите това са две взаимосвързани понятия, докато за мъжа думата любов се асоциира със секса и развлеченията, които не е задължително да се случват в рамките на дома. За него бракът е бит, добре устроен бит. Ако той го задоволява, защо да се развежда? Вкъщи е със съпругата си, децата, а в някой хотел гори калории с палавата любовница. Какво повече иска женения мъж в днешно време?

За съжаление, аз разбира се нито съм първата, нито ще бъда и последната, попаднала случайно в любовен триъгълник. Като оставите настрана моралните спирачки, връзката с женен мъж може да ви се стори доста интригуваща и съблазнителна. Чисто практично обаче е глупаво и вредно за една млада необвързана жена да се забърква с най-лошата порода мъже – тези с халките на безименния пръст на дясната ръка. Защото винаги, 100% на първо място в живота му ще са съпругата и децата му, поне с мен беше така.

Връзката с женен мъж има и своите предимства. Няма да ви се налага да споделяте с мъжа дома си по всяко време, ще ви сваля звезди от небето, защото се чувства гузен за ситуацията, ще ви обясни далеч по-задълбочено колко неустоима сте, защото няма да се притеснява, че думите му ще се интерпретират като предложение за брак и ще бъде по-нежен и романтичен с вас, защото точно това му липсва в семейството – романтиката и лудостта. Все пак да се замаете от самочувствие покрай ситуацията е много вредно. Никога една любов на 10-15 години не може да се сравнява като интензитет и емоции с едно ново увлечение, но не забравяйте, че увлечението просто не трае дълго.

Имала съм връзка с двама женени мъже и разбрах едно - НИКОГА НЕ СЕ ВЛЮБВАЙ В ТЯХ, ЗАЩОТО БОЛИ, МНОГО БОЛИ. Покрай моите любовни драми си измислих нещо кат съветник за любовници:

- Не вярвайте на обещания! Този, който наистина желае да промени живота си, няма да го обсъжда, а ще действа.

- Ако в продължение на една година (максимум две) вашият любим така и не се е решил да се раздели със законната си съпруга, вие завинаги ще си останете просто любовницата.

- Не се залъгвайте, че сте щастливо изключение от правилата. Гледайте на женения любовник като на временно увлечение, докато се появи по-сериозен кандидат.

- Заявете му, че статусът ви на любовница не ви устройва, и прекратете срещите. Ако сте по-скъпа за него, той ще приеме условията ви. Ако пък не – решете дали имате нужда и задоволяват ли ви такива отношения.

И като заключение мога да кажа, че професията любовница е право на избор за всяка жена. Ако я устройва винаги да бъде втора, то нека се впусне в авантюрата, но ако иска да е истински обичана, то правилото е много просто - ПРЕСЛЕДВАЙ ИСТИНСКАТА И ГОЛЯМА ЛЮБОВ, ВЪПРЕКИ ТРУДНОСТИТЕ ПО ПЪТЯ.

Четете още интересни новини в сайта hashtag.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама