Първа любов: Как тя влияе и променя живота на жените


Първа любов: Как тя влияе и променя живота на жените
Снимка: iStock

Първата любов е може би едно от най-важните събития в живота на всеки човек. И дори няма значение как ще свърши всичко – със щастлива сватба или горчиво разочарование. Във всеки случай това е полезно преживяване. Защото именно полезният опит ви формира като личност, кара ви да мислите за собствените си недостатъци и да започнете да работите върху себе си. Е, в идеалния случай. Въпреки това, алтернативните поведенчески стратегии също работят. Ще ви разкажем как точно първата любов се отразява на бъдещата съдба на момичетата, според това каква е била тя.

Перфектна любов

Тя го обича, той я обича - всички са щастливи. Да, и това се случва. Рядко, но се случва. Да, всеки има недостатъци, може би дори сериозни, но те не пречат. И не само във фазата на влюбването, но и на други етапи от развитието на любовта. От една страна, на такива хора може да се завиди искрено. От друга страна, подобни отношения не носят полезен опит и не мотивират да работите върху себе си. Защо, ако всичко е толкова добро? Така в дългосрочен план щастливата любов на пълен работен ден забавя личностния растеж и предотвратява развитието на социални умения и комуникация.

Любов без бъдеще

Най-често срещаният сценарий. Или първоначално нищо не се развива, или в процеса на отношенията се оказва, че обектът на въздишка не е толкова идеален, а дори обратното. И има два варианта за развитие на събитията. В най-добрия случай връзката свършва, правят се определени изводи и по-нататъшно търсене на любов вече се извършва по-съзнателно. Но във втората версия ще има остро разочарование и то не към конкретен обект, а към мъжете като цяло, което ще формира невярна представа за това как хората обикновено трябва да си взаимодействат нормално. И тази ситуация може би вече трябва да се коригира с помощта на психолог.

Сляпа любов

Понякога изпитване романтични чувства към човек, чийто образ сме си изградили сами. Това може да бъде просто великолепен образ, създаден от талантлив писател или сценарист. Много често този образ не отговаря на реалността. Тази любов изобщо не помага за развитието на социални умения, но не пречи на самоусъвършенстването. В крайна сметка е необходимо да отговаряте на „предварително фантазирания“ идеал със собствената си ръка. Следователно дамите, които са изпитали точно такава любов, могат да бъдат щастливи в бъдеще, защото социалните умения могат да се придобият чрез други важни житейски моменти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама