Ще я познаете по тишината


Ще я познаете по тишината
Снимка: iStock/Guliver

Любовта е тиха, много тиха.

Макар често да ни връхлита като ураган. Макар да разрошва мислите ни като силен вятър и да вълнува чувствата ни като бурно море, тя всъщност е тишина.

Защото не ни трябват много думи, нито пък да си крещим на глас колко много се обичаме. Нужен е само един поглед, едно нежно докосване и една усмивка, за да разберем - това е любовта!

Независимо как ще влезе един мъж в живота ни - дали ще е с гръм и трясък, дали ще ни разлюлее от страст, или ще пристъпва бавно и внимателно, важното е дали и как ще остане.

Ако ни говори тихо, ако нежно ни шепти и не крещи, това означава, че той не е дошъл за малко. Може би е тук за цял един живот.

Защото любовта е в тишината, когато сутрин рано събужда ни с целувка. Когато усетим аромата на любимото си кафе, с две лъжички захар и малко канела. Когато без да казва нищо, просто ни погледне. Тогава разбираме, че за него сме целият свят. Ето това е любовта!

Вечер любовта също е тиха. Когато след дълъг работен ден ни чака любимата вечеря, без дори да сме помолили за нея. А ако ни е студено, любовта без думи ще ни разбере. Ще ни стопли с прегръдка и ще ни направи топъл чай.

Защото любовта е тиха, много тиха. Тя чува, без да й говорим и действа, без да има нужда да я молим.

Обича и дава, без да иска нищо в замяна.

Прощава всеки път, когато сгрешим.

Прегръща, винаги когато имаме нужда.

Защото истинската любов не е шумна, тя е по-тиха и от тишината.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама