Силвия Петкова: "Славата" ми отне доста любими приятели


Силвия Петкова: "Славата" ми отне доста любими приятели
Снимка: личен архив

Тя е талантлива, лъчезарна, темпераментна и успешно превъплъщаваща се в интересни и колоритни образи, които оживяват на театралната сцена и филмовия екран. Познаваме я от постановките "Пипи дългото Чорапче", "Тирамису", "Съгласие", "Олд Сейбрук и последния страстен любовник", "Кризисен Център". Участва в продукциите "Лов на дребни хищници", "Под прикритие", "Революция Z", "Пътят на честта" и др.

За актьорската професия и предизвикателствата в нея, популярността, изкуството като процес и новите й проекти, ще научим повече от Силвия Петкова - актрисата със слънчево отношение към живота.

Казват, че изкуството изисква жертви. На теб налагало ли ти се е някога да жертваш нещо наистина ценно в името на пътя, който си избрала да следваш?

Както всеки артист, така и аз съм се борила много, за да остана на пътя си и да не спирам да следвам мечтите си. Но не приемам нищо от случките ми като някаква жертване. А като уроци - как да бъдеш силен в тази доста неблагодарна професия.

Актьорската професия е много динамична и със сигурност рядко скучаеш. Как успяваш да се справиш с натоварването и да намериш баланс между многото превъплъщения и роли, и ти самата?

Опитвам се внимателно да нареждам програмата си. Всички ангажименти извън театъра имам възможност да подредя в удобно за мен време, така че да успея да се справя с всичко, без да се усеща липсата ми.

Как се изгражда успешен театрален или филмов образ?

Предизвикателствата са безбройни. И много вълнуващи. Но винаги зависи от характеристиките на персонажа. Дали е комедия или драма. Как да намериш допустимата граница, за да не преиграеш. Как да превърнеш всички тези случки в свои и да ги пречупиш през своята емоционална интелигентност. Как да намериш път към партньорите си, за да се получи химията. Как всичко да се превърне в ИСТИНА.

Къде е границата между здравословната популярност и умишлената жажда за слава?

Болезнена тема ми е тази. "Славата" ми отне доста любими приятели и се нагледах какво не трябва да се случва с един актьор, когато има шанс да работи. Няма рецепта за това. Въпрос на личен избор и характера на човек. Ако суетнята, самовлюбеността, егото и 15-минутната слава са по-важни за някого от това да се твори, експериментира и надгражда непрестанно - тогава спасение няма!

В какви риалити формати не би участвала?

Не съм сигурна, че има някое, в което да участвам - освен ако не е свързано с пътешествия и оцеляване.

Какво мислиш за ситуациите, в които кастинги се печелят по "другия начин"? Има ли реално подобно явление в кино средите у нас?

Нямам представа. Но смятам, че времената на "ония начини" май отминаха. Мисля, че повечето продуценти и режисьори имат амбиция да правят най-доброто възможно - съответно искат професионалист с талант, който да им свърши работа по най-добрия и бърз начин. Така де... вярвам, че е така.

Ако не беше станала актриса, с какво щеше да се занимаваш? Какви са твоите любими занимания извън сцената и снимачната площадка?

Пътешествията! Не съм сигурна какво щях да правя ако не бях станала актриса. Може би щях да имам бар или пък да намеря професия, свързана с пътувания, или разследвания, или археология... нямам никаква представа.

НАУЧЕТЕ ТУК ДАЛИ Е ТРУДНО ЕДИН БЪЛГАРСКИ АКТЬОР ДА ПАЗИ ЛИЧНИЯ СИ ЖИВОТ НАСТРАНА ОТ МЕДИИТЕ

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама