Сродната ви душа ще излекува сърцето ви


Сродната ви душа ще излекува сърцето ви
Снимка: iStock/Guliver

Това са най-простите факти за любовта. Любовта не трябва да боли повече, отколкото да лекува. Точният човек прави времето правилно.

Любовта не е трудна. Привързаността е трудна, болката е трудна, очакванията също са трудни. Несъзнателните страхове са тежки, загубата на чувство за сигурност е трудна. Излизането от зоната ви на комфорт е плашещо. Да се изправиш сам пред света, когато си мислиш, че имаш на кого да разчиташ е катастрофално. Трудно е да имаш потенциална версия на бъдещето си, в която си инвестирала време и накрая всичко рухне пред очите ти.

Но любовта не е трудна. Това, което е трудно, са всички останали гадости, които истинската любов може да погълне - всичко, което маскира и всичко, което разкрива.

ТЪРСЕТЕ ТЕЗИ, КОИТО МОГАТ ДА СЕ ОБИЧАТ ВЕЧНО

Любовта не спори дали трябва да сте заедно. Любовта не ви оставя да търсите червени флагове. Любовта не ви кара да се питате дали си струвате неговото време. Любовта не ви оставя да се съмнявате във вашите странности и малките нюанси, които ви правят това, което сте. Любовта не ви кара да се чувствате така, сякаш трябва да се състезавате с някой друг. Любовта не ви кара да доказвате своята отдаденост, преди да можете да я получите.

Любовта е нещо настояще, а не абстракция. Не е нещо, за което трябва да се чудим или изчисляваме. Тези, които обичаме, съществуват в живота ни в реално време. Любовта е, когато присъствието среща страстта. Любовта е, когато просто си - не на теория, не на някоя бъдеща дата, не в обещания, не с думи, а във всеки прост момент от всеки обикновен ден.

Любовта е лечебна сила, да опознаеш друго човешко същество отвътре и отвън. Точно това ще направи твоята сродна душа. Вместо да критикува, тя ще помогне да смекчите самокритичността си. Вместо да ви гледа отвисоко, тя ще ви помогне да гледате по-позитивно.

Трудната любов не е нещо, което трябва да изтърпите, за да спечелите нещо по-добро. Любовта не изисква изобилие от съзнателна мисъл, пресмятане и компромиси - това е прост факт от живота ви, очевиден за всички.

И преди да стигнете до нея, ще срещнете поредица от други любови, такива, които ви учат на по-големи уроци и ви показват по-дълбоки истини. Ако сте във връзка, от която ви боли повече, отколкото ви помага, тогава е време да си тръгнете. Вашата сродна душа е човек, който лекува сърцето ви, а не някой, който нанася белезите, които друг ще трябва да изцелява…

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама