Свети Валентин (ИНФОГРАФИКА)


Свети Валентин (ИНФОГРАФИКА)
Снимка: iStock/Guliver

Празникът Свети Валентин (или Денят на любовта) се празнува на 14 февруари всяка година.

Поначало той е традиционен празник за англоезичния свят, където и възниква, но впоследствие се разпространява и в някои страни от Южна Америка, а през 90-те години на миналия век става хит и сред държавите в Европа и Третия свят.

На този ден е прието двойките да изразяват любовта си и да си подаряват подаръци, бонбони, цветя, картички и прочие.

Свети Валентин - Инфографика

История на празника

Самият празник възниква от името на живял през 3 век християнски мъченик на име Валентин. През Средновековието празникът на негово име започва да се приема като символ на романтичната любов.

Още през 14 век в Англия се създава традицията да се разменят послания между влюбени, получили звучното име „валентинки“.

В днешно време символите на празника са сърцето и образът на ангела на любовта Купидон.

Според Асоциацията за поздравителни картички (АПК), ежегодно се изпращат близо 1 милиард картички за Свети Валентин, което го прави вторият празник генериращ подобно число картички след Коледа.

Няколко интересни факта

Представената инфографика обобщава накратко, но в същото време много подробно и описателно, всичко за празника Свети Валентин и представя изключително интересни статистики и данни за обикновения читател.

Например, знаехте ли че най-често подаряваният подарък за празника е вечерята? Тя изпреварва други подаръци като играчките, бижутата, цветята, бонбоните и дори екскурзиите.

Според статистиките 85% от картичките за празника се купуват от жени, докато цветята са запазена територия за мъжете – 75% от тях са закупени от силния пол.

Но ето нещо интересно – 15% от цветята за празника са закупени от жени за… самите тях. Е, определено на някои жени не им е нужен мъж, за да си изкарат добре.

Данните сочат, че цели 73% от двойките купуват своя подарък преди 11 февруари, което показва сериозна тенденция към планиране отдалеч за заветния празник.

Други интересни данни разкриват, че онлайн търговията започва да превзема познатата ни старомодна търговия в магазини – 35% от влюбените съчетават пазаруването онлайн и в магазина, а 28% са се отдали изцяло на пазаруването в интернет.

Инфографиката разкрива и някои стряскащи данни – цели 53% от жените са заявили, че биха скъсали с приятеля си, ако той не им подари нещо за Свети Валентин.

От друга страна, празникът се оказва и много плодотворен – близо 11 000 бебета биват зачевани всяка година точно на този ден.

Ако решите да подарите на вашата половинка пътуване в чужбина, няма да е зле да знаете и кои са най-предпочитаните дестинации в световен мащаб – едва ли е изненада, че лидерът се казва Франция.

Париж от край време е известен като столицата на любовта и само можем да си представим какво става там на 14 февруари.

Ако все пак искате да отидете някъде другаде, статистиките разкриват, че следващите най-популярни дестинации са Италия, Мексико, Испания и САЩ.

Подарък от Малчугани – защо да изберете нас

Неангажиращият, но в същото време информативен, стил на тази инфографика допринася за по-доброто представяне на информацията за празника и по-лесното ѝ възприятие сред читателите.

Ако търсите стилна, но в същото време семпла и подходяща играчка за подарък на вашата любима или любим, Малчугани е мястото за вас. Тук ще откриете невероятни подаръци на страхотни цени, които ще направят празника ви още по-незабравим.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама