Тайната за любовта на мъжа


Тайната за любовта на мъжа
Снимка: iStock/Guliver

Имало едно време една жена, която искала да спечели любовта на мъжа си завинаги. Тя отишла при учен от близкото село. мислела го за магьосник, способен да й приготви вълшебна напитка, която тя да сервира на мъжа си с храната и така да спечели завинаги любовта му.

Ученият бил учуден. Той добре знаел, че няма такава рецепта, но все пак й казал:

- Предполагам се досещаш, че не е лесно да се намерят съставките. Готова ли си на всичко?

- Да, разбира се.

- Донеси ми косъм от лъвска грива.

- Лъв? - смаяла се жената.

- Точно така - потвърдил ученият. 

- Но как да го направя? Лъвът е хищник, той ще ме изяде, преди да посегна към гривата му. Няма ли по-безопасен начин?

- Не, няма друг начин. И съм сигурен, че ако мислиш, ще разбереш как да постигнеш целта си.

Жената си тръгнала и веднага започнала да мисли как да получи желания косъм. Разпитала ловците на лъвове за поведението им и научила, че ако не са гладни, те са много мили любвеобилни животни. Ето защо, ако искала да е в безопасност, трябвало първо добре да нахрани лъва.

Жената отишла в близката гора и започнала да хвърля към лъва късове месо. Така с всеки изминал ден двамата все повече се сближавали, докато накрая станали добри приятели.

Един ден лъвът лежал до жената и ти си играела с гривата му. Почувствала се достатъчно сигурна, за да откъсне един косъм от нея и веднага хукнала към къщата на учения. Подала му косъма. Била щастлива, че оттук нататък мъжът й ще обича само нея и никога вече няма да поглежда друга жена.

Ученият погледнал косъма и я попитал: "Какво направи, за да ми го донесеш?"

Тя му разказала как спечелила доверието на лъва с тайната, че ключът към сърцето му минава през стомаха. Обяснила му как търпеливо чакала момента, за да постигне целта си.

Накрая ученият й казал:

- Твоят съпруг не е по-опасен от лъва. Ако се държиш с него така, както си се държала с лъва, ще получиш всичко, което желаеш.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама