Тази зима ще си пожелая...


Тази зима ще си пожелая...
Снимка: iStock/Guliver

Най-тъжният и мрачен за мен сезон е зимата. Когато всичко сякаш става сиво, времето превзема не само телата, но и душите на хората и те стават някак студени, намръщени, депресирани, проблемите стават двойни, вятърът вее в лицето, не можеш да усетиш пръстите си от студ, газиш в локви, а автобусът пак закъснява...

Ужасно е, студено е, някак зловещо!

И всяка година, преди да настъпят тези тежки дни, аз си пожелавам едно - нека да не бъде толкова студено. Тази година обаче се чувствам някак спокойна, мисълта за студените зимни дни и нощи някак не ме безпокои толкова.

И тази зима ще си пожелая - нека да е студено навън, ала топло вътре, в душите на хората.

Нека въпреки лошото време, запазим доброто настроение, никога да не излизаме от вкъщи без усмивката си, да я подарим на някой непознат и да стоплим както нашия, така и неговия ден.

Защото има ли значение какво е времето навън, щом вътре в нас е топло, дори най-големият студ не може да ни изплаши!

Тази зима ще си пожелая нека да е студено, ала спомените да са топли.

Зимата казват е идеалното време да създадеш своите топли спомени. Пред камината, с чаша червено вино, с верни приятели, с хубава музика, с любимия човек, с аромат на канела и с вкус на любов.

Има ли нещо по-приятно от това?

Нима лятото може да създаде толкова хубави и топли спомени? Не вярвам.

Защото зимата е времето, когато осъзнаваш, че да ти е топло не значи високи температури, силни слънчеви лъчи и море. Топло ти е, когато има с кой да споделиш студените вечери, когато ти е някак леко на душата, когато се смееш, когато пееш любимите си песни, когато обичаш и когато си истински обичан!

Тази зима ще си пожелая нека да е студено навън, стига да има кой да ме топли.

Нека да вали, нека духа, дори да има страшни бури, ала има ли кой да ме прегърне силно, да ми направи чай и да ме стопли с любовта си, всичко ще е наред.

Зимата всъщност може да е хубава, стига да има с кой да споделиш едно одеяло, кой да те вземе в обятията си, кой да те целуне и да ти каже: "Аз ще те топля, мила моя!”

Това е всичко, което бих си пожелала тази зима: топли души, две топли ръце, чаша топъл чай, топла целувка и топли спомени.

Ах, колко е приятно, когато е топло през зимата!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама