Ти разби света ми, но аз ти благодаря


Ти разби света ми, но аз ти благодаря
Снимка: iStock/Guliver

Благодаря ти, че се държа с мен така. Това ми показа не само как не искам да се отнасят с мен никога повече, но разбрах и какво отношение заслужавам. Всъщност, какво заслужават всички нормални хора.

Не заслужавам някой, който ще се подиграва с недостатъците ми, твърдейки че го прави „с добри чувства”. Заслужавам човек, който ме кара да се чувствам добре в кожата си и ме приема такава каквато съм. Който е готов да избърше сълзите и да се развика на всеки, дръзнал да ме обиди, а не той самият да ме обижда.

Благодаря ти, че никога не беше тук, когато се нуждаех от теб. Показа ми, че никога няма да бъдеш до мен, а аз заслужавам човек, който ще е винаги насреща.

Благодаря ти и че ми изневери. Чак сега осъзнавам, че си бил прав за едно – не бях аз виновна. И колкото и иронично да звучи, това ми спести може би доста години болка, в които щях да се мъча да ти угодя всячески.

Благодаря ти, че никога не ме обича. Защото така се научих да обичам себе си, запълвайки празнината в сърцето си. Да, заобичах белезите, стриите и всичките си останали „странности”, защото те ме карат да помня коя съм и какво съм преживяла. Разбрах, че няма как толкова несъвършен и фалшив човек като теб да разбере съвършенството, наречено живот, макар пречупено и през такава призма.

Благодаря ти, че разби света ми и се оказа най-голямата грешка в живота ми. Страдах, плаках, но превърнах болката в сила и сега съм по-добра версия на себе си.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама