Тръгни си от всеки, който краде от щастието ти


Тръгни си от всеки, който краде от щастието ти
Снимка: iStock/Guliver

Обичай се достатъчно, за да знаеш кога да си тръгнеш. Да знаеш от кого е необходимо да си тръгнеш.

Тръгни си от всеки, който те кара да се чувстваш недостатъчен и не на място в кожата си. От всеки, който се опитва да те унижи, подцени, да омаловажи и принизи съществуването ти, опитвайки се да издигне собственото си на пиедестал. От всеки, който те кара да го чакаш и не зачита, че и твоето време е безценно, точно колкото е и неговото.

Не заслужаваш да бъдеш поставен на изчакване. Не заслужаваш да бъдеш план Б и да те държат на полусъединител. Бъди си приоритет и не позволявай на друг да се превърне в твой такъв.

Тръгни си от всеки, който злоупотребява с търпението ти. Престани да правиш компромиси, които отсрещната страна дори и не си помисля да направи.

5 ЗНАКА, ЧЕ БЪДЕЩЕТО ВИ НЕ ВКЛЮЧВА НЕГО

Тръгни си от всеки, който краде от щастието ти, защото животът е дълъг, колкото премигване и не си заслужава да го изживееш по друг начин, освен с усмивка на лицето и в хармония със себе си. Не си заслужава да го интоксикираш с натрапчиви мисли и неприятни усещания.

Тръгни си дори тогава, когато е трудно и когато си мислиш, че светът ти ще се срине. Тръгни си и буквално и метафорично. Тръгни по обратния ход на мислите си и изрежи част от картината там.

Тръгни си дори тогава, когато обичаш. Защото себе си трябва да обичаш повече. Себе си трябва да обичаш на първо място.

 

"Следполунощни бележки", Ая Бсесо

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама