Време е мъжете да спрат да се страхуват от уязвимостта и емоциите си


Време е мъжете да спрат да се страхуват от уязвимостта и емоциите си
Снимка: iStock/Guliver

Надали има нещо по-лошо от несигурен и страхлив мъж. И не, не става дума, че предпочитаме алфа мъжкарите, онези самовлюбени мачовци, защото най-често те са най-страхливите, що се отнася до емоции, отдаденост и искреност. 

Скъпи мъже, показването на вашата уязвимост няма да отнеме от мъжествеността ви. Дори сълзите в очите не биха могли да променят нечие мнение за вас. Да говорите за това, което ви е наранило и да показвате емоциите си, е нормално.

Показването на вашата мека страна или говоренето за болезнени неща няма да повлияе на мъжеството ви. Ако имате нужда от прегръдка, потупване по рамото или някой, който просто да ви държи за ръката, това е окей. Търсенето на емоционална подкрепа също е окей. Да говорите повече за чувствата си и какво се случва в главата ви е повод за адмирации.

Добре е да бъдете емоционални или да си позволите да бъдете уязвими пред нас. Добре е да ни кажете за нещата, които ви дразнят и нараняват, вместо да сумтите и да се държите гадно.

Не е нужно да бъдете като скали през цялото време. Не е нужно да криете емоциите си зад желязна броня 24/7. Или още по-лошо – зад глупав смях и безвкусни шеги. Не е нужно да се преструвате, че сте си самодостатъчни. Не е нужно да обръщате гръб на чувствата си, да се усмихвате, когато ви се иска да чупите.

Скъпи мъже, да имате емоции и да ги изразявате е нормално. Те не ви правят по-малко мъже. Те ви правят човек. Понякога имаме нужда да ни допуснете във вътрешния си свят, за да се погрижим за вас в най-мрачните ви моменти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама