Всичко е любов...


Всичко е любов...

Днес хората се събуждат по-щастливи, обичат по-силно половинката си и дори онези, които не празнуват, правят разни дребни неща, с които отбелязват по не толкова сладникав начин Свети Валентин.

Първото нещо, което виждате, като излезете от дома сутринта на 14 февруари са сергиите с балони с надпис "Обичам те", цветята и плюшените играчки. И въпреки че навън е дъждовно, влюбените сякаш минават покрай капките... с любов.

"От година на година има все повече влюбени", каза пред камерата ни продавачка на балони на столична улица. Тя продава дребни подаръци от три години, но е забелязала, че дори и да е лошо времето всеки ден на този празник има много двойки, хванати за ръце.

За по-различен подарък ни разказа хлебарят Педжа Веселинович, който е роден в Сърбия, но развива бизнеса си у нас. За Свети Валентин е получил поръчка от 150 геврека за фирма, която иска да изрази чрез хляба любовта си към служителите. "Връзката между едното и другото е, че и двете ги правим с любов. Ако искаме хляба да е истински трябва да го правим с любов. Моят съвет към хората е да се обичат, за да може и тяхното съществуване да е истинско", каза той.

"Дори да подариш цвете или някакво малко подаръче, ако то е поднесено с любов, човекът отсреща го усеща. Енергията на любовта се предава независимо от разстоянието. Дори да кажеш по телефона "обичам те" на майка, на приятел, дори да е на другия край на света, той няма начин да не го почувства", смята Светлана Козарева от магазин за сервиз и порцелан. За нея е важно Свети Валентин да е всеки ден, не само веднъж в годината. "Искам да се чувствам обичана постоянно, заобиколена от приятели, от родители, от любим мъж", призна искрено тя.

Няма как на празника на любовта да не проверим оживлението в магазините за бельо, които всяка година по това време се радват на голяма клиентела. Затруднен от големия избор, заварихме възрастен господин да избира подарък на съпругата си за празника. "Мога да стана нещо като родоначалник за подаръци за жени, но за първи път ще празнувам Свети Валентин. С ехидна усмивка Светозар признава, че за разлика от 14 февруари, Трифон Зарезан го чества през цялата година. Традицията, която спазва е сядане на масата на 1 февруари по стар стил и ставане след 14-ти, както повелява новият обичай. През тези две седмици трябва да опиташ колкото поемеш вино и ракия, за да знаеш какво да пиеш през останалата част на годината.

Традиционните подаръци остават червеното вино и бонбоните. Миглена, която е в бранша от дълго, разказва, че модата на Свети Валентин няма да отмине. Според нея празникът се харесва по-скоро на младите, като предимно момичета купуват сърцевидните сладкиши. С или без повод е хубаво да се обичаме и да се радваме на всеки ден с половинката си, без да чакаме 14-ти февруари, за да излезем на вечеря навън или да подарим букет цветя.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама