Всяка жена заслужава мъж, който да размазва червилото, а не спиралата й


Всяка жена заслужава мъж, който да размазва червилото, а не спиралата й
Снимка: Thinkstock/Guliver

Животът е толкова сложен и объркан, че е непосилно за който и да било човек да успее да го контролира. Няма значение колко много неща знаеш, факт е, че ако става въпрос за "голямата картина“, не знаеш почти нищо. Колкото повече житейски опит имаш, колкото повече пътуваш, толкова повече осъзнаваш, че не разбираш почти нищо.

В момента на земята живеят 7 милиарда души, които живеят свой живот, гледат живота през техните собствени очи, през тяхната гледна точка. През целия си живот няма да срещнеш дори и 1% от тези хора. Даже няма да се разминеш с тях на улицата. Всеки един от тези хора носи свой опит и знае неща, до които ти никога няма да имаш достъп.

Общуваме всеки ден. Правим предположения за това какво другите мислят и какво имат предвид, когато ни казват нещо. Но всъщност ние рядко знаем техните намерения - просто си правим изводи. Защо? Защото ние, хората, имаме нужда да разберем възможно най-много неща, искаме да знаем- дори и това разбиране да не отговаря на действителността.

Човекът е изключително сложна система. Той, заедно с други хора, създава още по-голяма и заплетена система, а в същото време е създаден от по-малки системи. За нас обаче животът вече е прекалено сложен и без да се опитваме да изучаваме тези системи.

Като сложим всичката тази сложност настрана - любовта, например, е много просто нещо. Тя често се проваля именно защото се опитваме да я "разчленим“, да й направим дисекция, за да я изучим. И често се проваляме. Няма да разбереш любовта напълно, така, както няма да разбереш защо се чувстваш по определен начин всяка секунда от деня. И щом ни е предопределено да не можем да разберем нищо в пълната му степен, по-добре осъзнай, че любовта е част от непонятните за нас неща и продължи напред. Любовта може да е проста, ако й позволиш. Единствените неща, от които се нуждае тя са страст и доверие.

"Всяка жена в света заслужава мъж, който да размазва червилото, а не спиралата й.“ Наистина е толкова просто. Ако искаш да обичаш жена - най-лесните същества за обичане - тогава позволи на страстта да ви погълне и двамата и никога не губи доверието й в теб. Никога не се отнасяй зле с нея. Не я наранявай, не проявявай неуважение към нея. Нека доверието между вас е леглото, на което се любите.

Надали има психически здрава жена в света, която да иска повече от мъжа си от страст и доверие. Като сложим настрана всички материални обекти, за които хората жадуват, тези две неща са единствените, от които се нуждаем.

Любимият ти човек не трябва да ти дава целия свят, той трябва да запълни празнотите в твоя свят.

Не всяка жена може да оцени любовта, която й даваш, но и не всяка жена е готова да бъде обичана.

Ако разбереш, че това е всичко, което иска един човек, тогава ще намериш някого, когото да обичаш, а този човек ще ти отвърне със същото. Всичко друго в любовта са незначителни детайли.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама