За връзката между любовта и секса


За връзката между любовта и секса
Снимка: Thinkstock/Guliver

Дали съществува разграничение между любовта и секса? Има ли секс без любов и любов без секс? Само и единствено сексуалните ли авантюри вълнуват мъжете? В тази насока въпросите могат да бъдат още много, но какви са отговорите?

Много пъти съм разсъждавала върху тези въпроси и честно казано не намирам само един отговор. Последно, когато мислих над тази тема ми се случи нещо в тази връзка.

Преди два месеца правих секс с мъж, когото познавам от близо година. Запознахме се в интернет, в сайт за запознанства. Той беше идеалът ми за мъж- висок, добре сложен, с къса и тъмна коса, мургав, с една дума- чаровник. Сладур, но първоначално не бях толкова впечатлена от него и странно защо. Даже ми се струваше доста повърхностен. Бях решила да го опозная добре преди да спя с него. Излизахме всяка седмица, на кино, на вечеря, пийвахме по едно в някой спокоен бар, но нищо повече.

След срещите ни той ме прибираше вкъщи и само с прегръдка си казвахме лека нощ. Така протичаха може би първите ни пет срещи. На следващата среща обаче нещо в мен се преобърна. Бяхме пред дома ми, той ме прегърна и ме целуна. Каква целувка само, все едно никога не бях целувана. След нея, разбира се той ме покани у тях, но аз отказах. Така до следващия път, когато отидохме в един спокоен и приглушен бар. Там пийнахме по едно малко и право в апартамента му. Този път бях с нагласата да спя с него. Нещо в този мъж започна да ме привлича ужасно много, а не беше основната причина външният му вид, имаше нещо загадъчно в държанието му. С всяка следваща целувка го усещах все по-близък, допира му, ласките му, беше нежен и същевременно страстен и див, като животно. Разбира се, той се оказа невероятен любовник. Каква нощ само! Страхотен секс.

Така любовните ни упражнения започнаха всяка седмица, по няколко пъти. Казваше ми, че с мен се чувства страхотно, а аз сякаш се пренасях не на друга планета, а в друга галактика. Бавно и плавно се влюбвах все повече и повече в него. В последствие обаче, разбрах, че той не иска никакви сериозни взаимоотношения, т.е. връзка. Искаше само и единствено див секс и оргазми. Толкова бях опиянена от удоволствието, което изпитвах с него, че не обърнах внимание на тези думи.

Продължихме така, той ме търсеше, аз откликвах. Междувременно го виждах включен в различни сайтове за запознанства и първоначално се дразнех, но после си казах, че това е само секс, без чувства и да не се поддавам на емоциите. Все пак той е свободен, не мога да имам претенции.

След поредния секс вече бях толкова увлечена, че вървях с пълна сила към лудо влюбване. Харесвах го невероятно много като мъж. Какво ни става на нас жените? Обвързваме се емоционално, само когато ни харесва секса. Защо мъжете не са такива? Защо за тях е лесно или поне така изглежда да спрат една такава връзка, щом разберат, че очакваме от тях повече от секс?

С течение на времето почувствах душевна болка, бях наистина влюбена, докато той само спеше с мен. Колкото и да ме болеше поисках да прекратим отношенията си. Той отказваше, но с дълги уговорки и разговори, срещите ни намаляха, стигнахме до виждане по един-два пъти месечно, постепенно и по-рядко, докато накрая аз спрях да отговарям на обажданията му. Чувствата ми отшумяха, любовта някак си се изпари.

А дали той така лесно се раздели с една добра любовница щом тя поиска сериозна връзка? Едва ли, точно защото, когато аз спрях да изпитвам чувства към него, сякаш неговите се обадиха, но беше късно. Точно заради тази моя лична история, никой не може да ме убеди, че няма връзка между любовта и секса. Според мен връзка винаги е имало и винаги ще има. Друг е въпросът обаче дали ще изпитваш само плътски или душевни и плътски удоволствия в едно цяло.

Аз знам колко много се различаваме в това отношение двата пола, но все пак, не искаме ли и жените, и мъжете едно и също нещо?

Някой път една връзка пристига с различни очаквания. През повечето време това разнообразие от нужди може да създаде проблеми, които да доведат от страстни и забавно любящи отношения в горчив и болезнен опит. Любовта и сексът са двете най-противоречиви очаквания на една връзка, тъй като те може би се считат като основни стълбове на всякакви ползотворни отношения.

Може ли някой да съществува без другото остава въпрос, който много хора си задават, в опит да се постигне баланс в дебата за дали любовта и сексът може да съществува като отделни субекти в една връзка. Интимността е важна част от една връзка, но това, което изглежда има значение най-много са тези обстоятелства, когато другият партньор не разглежда сексуалната интимност като най-добрият начин да се затвърдят отношенията.

Казват, че жените правят секс, за да се чувстват обичани и мъжете търсят любовта, за да правят секс. Това показва , че проблемът е по-скоро по отношение на пол, но така или иначе се разкрива значението на сексуалната интимност и как тя е свързана с любов.

Източник: hashtag.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама