Запомнете: Вие не сте опция


Запомнете: Вие не сте опция
Снимка: iStock/Guliver

Всички сме били там. Всички сме искали нещо толкова много, че почти сме изгубили малко самоуважение или достойнство, за да го получим.

В повечето време дори не осъзнаваме, че сме го правили.

Независимо дали е да обърнем другата буза за нещо, което знаем, че е червен флаг или да се преструваме, че сме съгласни с нещо, с което очевидно не сме.

Не става въпрос само за романтични отношения, тъй като ние сме склонни да правим това както с приятелите си, така и с колегите. Ние позволяваме на бъдем нечия друга опция, когато те очевидно са наш приоритет.

Вие заслужавате много повече от това, тъй като вие сте единствена. Това означава, че сред останалите 7,5 милиарда души на тази планета вие сте единствената, която мисли като вас, изглежда като вас и вярва в нещата, в които вярвате.

Вие сте една единствена, затова започнете да действате като такава. Ако един мъж ви каже, че не е сигурен дали иска да излиза с вас, приемете го като отказ. Тяхната несигурност е решение. Дръжте си главата високо вдигната и му дайте нещо, за което да мисли, когато си тръгвате. Когато той осъзнае, че всичко, което може да му предложите, не се намира в никой друг, той ще се върне. Ще ви каже всички неща, които сте знаели в момента, когато сте го срещнали.

Той ще ви сподели, че никой не го кара да се смее, както вие, никой не го разбира, както вие и никой не го кара да се чувства така, както вие.

Точно тогава отново ще се замислите. Не го правете. Той вече е взел решение да ви позволи да тръгнете. Благодарете му за милите думи, но му обяснете, че това е всичко. Ако иска да се бори за вас, позволете му.

Вие заслужавате по-големи и по-хубави неща.

Ако имате връзки в живота си, които ви карат да не се чувствате обичани и ценени, сложете край. Няма значение колко готин изглежда този човек в очите на другите. Вие сте много по-добри от това и животът е прекалено кратък, за да се заобикаляте от хора, които са изкуствени или не уважават човека, който сте.

Робин Уилямс го е казал: "Смятах, че най-лошото нещо в живота е да свършиш сам. Не е. Най-лошото нещо в живота е да свършиш с хора, които ви карат да се чувствате самотни".

От нас зависи да намерим хора, които правят живота ни пълен с любов и смях. Които ни карат да се чувстваме сигурни и ценни.

Имайте предвид, че понякога това, което мислим, че искаме не е това, което ни е писано. Колкото и да е трудно да го приемем, това е суровата истина. Ако следваме инстинктите си и останем верни на това, което сме, правилната работа, кариера и любов ще ни намерят. Просто трябва да бъдем отворени. Ако обичате това, което правите, всичко друго ще си дойде на мястото.

Просто се уверете, че в края на деня вие помните, че не сте опция. Вие сте сила, с която трябва да се съобразяват.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама