Защо днешните връзки са толкова крехки


Защо днешните връзки са толкова крехки
Снимка: iStock/Guliver

Модерните връзки често биват засегнати от чувство на опортюнизъм, където комфортът е основен приоритет за всеки индивид. Може да останем с друг човек, докато хармонията и любовта царуват в нашите отношения. Когато се появи несъгласие и караниците започнат да заменят еуфорията, започваме да търсим друг партньор. Всяка двойка се сблъсква с различни проблеми. За това има няколко причини:

1. Не сме подготвени

Често не сме подготвени да правим компромиси, да жертваме себе си и да обичаме безусловно. Не искаме да чакаме, искаме да получим всичко сега. Не позволяваме на чувствата ни да пораснат, много често слагайки "лимит на времето" на това, което мислим, че трябва да изпитваме.

2. Бъркаме любовта с други чувства

Често искаме да срещнем някого, с когото да отидем на кино или бар, а не човек, който ни разбира и ни подкрепя в най-трудните ни моменти. Не ни харесва да живеем скучно и затова търсим партньор, който може да превърне живота ни в приключение. Но не винаги сме готови за промяна, което неизбежно се случва след определен период на романтика и взаимна привързаност.

3. Забиваме в един коловоз

След известно време нямаме време и пространство за любов, защото сме прекалено заети да преследваме материални облаги.

4. Чакаме за незабавен резултат

Когато се влюбим, вече искаме връзката ни да бъде зряла. Но това, както и взаимното разбиране, може да дойде единствено, след като сме прекарали няколко години заедно. Повечето хора днес мислят, че нищо в този живот не си заслужава тяхното време и търпение, дори любовта.

5. Предпочитаме да губим нашата сила

Много от нас по-скоро биха предпочели да прекарат един час със стотици различни хора, отколкото един ден само с един човек. В днешно време съществува мнение, че е много по-добре да се срещаме с хора, отколкото да ги опознаем. Ние сме алчни и искаме всичко наведнъж. Започваме връзки и приключваме с тях веднага, когато намерим "по-добър" вариант. Не даваме най-доброто от себе си на човека, но искаме той да е перфектен. Срещаме се с много хора, но трудно даваме шанс на някого.

6. Ставаме зависими от технологиите

Технологиите ни сближават. Толкова сме близо, че понякога чувстваме, че ни е трудно да дишаме. СМС-и, гласови съобщения, чатове, видео разговори са заменили комуникацията лице в лице в много случаи. Вече не трябва да прекарваме време заедно, тъй като знаем много един за друг. Няма за какво да си говорим.

7. Не може да се задържаме на едно място за дълго време

Смятаме, че не сме създадени за връзки и дори мисълта да се установим на едно място ни плаши. Не посвещаваме животите си вече на един човек и избягваме постоянните неща.

8. Стана ли сме "сексуално освободени"

Нашето поколение е разделило секса от любовта. Първо, хората правят секс и след това решават дали искат да бъдат заедно. Днес нещата като "отворена връзка", "приятели с облаги", "забивка за една нощ" са станали част от модерния начин на живот.

9. Прекалено често разчитаме на логиката

Малко хора от младото поколение може да обичат с цяло сърце и да преодоляват трудностите, свързани с време и разстояние.

10. Страхуваме се от прекалено много неща

Страхуваме се от нови връзки, разочарования, емоционални рани и разбити сърца. Поради тази причина не допускаме хората в живота си. Изграждаме стени около себе си и понякога те са прекалено дебели и високи, за да излезем извън тях и да видим какъв е животът в действителност.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама