Защо не трябва да бъдете с някого, от когото имате нужда


Защо не трябва да бъдете с някого, от когото имате нужда

Може би сега си мислите: "Какво говори това момиче? Защо не трябва да съм с някого, от когото имам нужда? Какъв е смисълът?”

Аз ще ви кажа защо: Защото човекът, с когото сте, трябва да е някой, с когото се допълвате взаимно, а не някой, който ви променя или без когото не се чувствате цял.

Много хора, впускайки се във връзка с даден човек, толкова се вглъбяват в него, че започват да губят представа за себе си и какви са били преди да срещнат любовта.

Но връзките не са предназначени за това. Те не трябва да ви променят изцяло, не бива да зависите от другия човек и да изпитвате адска нужда от него, вие трябва да сте едно цяло.

Представете си, че връзките са нещо като каране на велосипед. Всички ние растем, гледайки как другите деца си карат колела, и ни се приисква ние също да караме. Тогава започваме да се учим, първо се возим и наблюдаваме как стават нещата, а след това започваме да опитваме сами, докато накрая не се научим.

Разбира се, карането на колело е метафора, която представя живота ви.

Вие имате възможността да поемете контрола над него, може да карате, където искате, толкова бързо, колкото си решите.

От време на време, обаче, се сблъсквате с препятствия като неравен път, където може дори да паднете с колелото си – с тези препятствия се сблъсквате и в истинския живот.

А каква е ролята на партньора ви?

Вашата половинка е като помощните колела – помага ви да се движите по-безопасно и да не се нараните, минавайки покрай неравности и препятствия.

Е, когато сме малки, всички ние сме карали с помощни колела, но сега вече сме пораснали и нямаме нужда от тях.

Но ето как стоят нещата: Ние нямаме нужда вече от тези помощни колела, но понякога просто ги искаме. Може би те са красиви, изглеждат добре и ни карат да се чувстваме добре.

Въпреки че вече сами може да минем през всички неравни пътища, без да паднем от колелото си, понякога просто ще искаме да си сложим помощните колела.

Защо ли? Защото те са надеждни, те ни предпазват и независимо, че сме смели и пораснали, никога няма да са ни излишни.

Те ни дават усещане за комфорт и сигурност, помагат ни при острите завои, подобни на тези, пред които сме се изправяли до този момент.

Отношенията между двама души би трябвало да са като тази концепция велосипеди – помощни колела.

Но казваш, че нямаш нужда да зависиш от някого?

Така е, не би трябвало да имаш нужда от някой в живота, след като може да се справиш сама. Но ако все пак решиш да бъдеш с някого, трябва да се увериш, че няма да загубиш себе си в тази връзка.

Не позволявай да зависиш от човека до теб, не позволявай да те променят, остани себе си.

Връзката трябва да те прави щастлива, защото това е едно приключение, на което можеш да се насладиш заедно с партньора си. Да минете през хубави и лоши моменти, равни и неравни пътища, да се справите с всичко заедно, като едно цяло, но да си останете две отделни личности. Защото ти си ти и не бива да забравяш това!

Просто позволи на някой да сподели живота си с теб, да бъде твоето рамо, твоята утеха, твоята радост и болка, твоите помощни колела. Но му покажи, че ти можеш да си караш велосипеда и сама, че нямаш нужда от него, а просто си избрал да си с него.

Защото това е любовта!

Независимо колко сме пораснали, ние никога няма да се откажем от нашите помощни колела, защото с тях се чувстваме по-сигурни, защитени и щастливи.

Затова бъдете с някой, който ви мотивира, подкрепя и ви обича, такива каквито сте.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама