Защо толкова много връзки се разпадат?


Защо толкова много връзки се разпадат?
Снимка: iStock/Guliver

Днес е много трудно да запазим отношенията си здрави. Но защо? Нима сме забравили да обичаме истински…

Ние не търсим любов

Ние търсим силни преживявания. Искаме човек, с когото да излизаме и да се забавляваме, а не някой, който да ни разбира дори когато мълчим. Прекарваме време заедно, но не създаваме спомени. Не искаме да живеем скучно. Не искаме партньор за цял живот, а просто такъв, с който да ни е добре тук и сега. А това е толкова временно… Когато страстта угасне, разбираме, че никой не ни е подготвил за обикновения живот. Ние не вярваме в прелестта на предсказуемостта, тъй като сме твърде заслепени от жаждата за приключения.

Ние търсим моментно удоволствие. Веднага

Когато постнем нещо онлайн, веднага чакаме лайкове. Когато избираме професия – искаме признание и растеж веднага. А когато избираме човек – чакаме голяма любов. Ние искаме зрялост в отношенията, а тя идва с времето. Търсим емоционална връзка, а тя се развива с години. Само че ние искаме всичко това сега. Веднага. Защото нямаме нито време, нито търпение.

ЗАЩО ОСТАНАХ...

Ние сме хора, които не стоят дълго време на едно място

Страхуваме се от обвързване. Дори вярваме, че не сме създадени за отношения. Не искаме да се „установим“. Тази мисъл дори ни плаши. И си тръгваме. Презираме постоянството като социално зло. Предпочитаме да вярваме, че сме по-различни от другите. Предпочитаме да мислим, че не се подчиняваме на социалните норми. Искаме ние да доминираме, ние да сме водещите във връзката, без да си даваме сметка, че сме двама и че в истинската любов егото не струва, просто не е важно.

Ние сме поколението на лесния и достъпен секс и бързите раздели

Ние сме поколение, което се нарича „сексуално разкрепостено“. Ние отделяме секса от любовта. Или поне така си мислим. Най-напред се занимаваме със секс, а после решаваме искаме ли да бъдем с този човек. За нас сексът е като да излезем да пийнем по нещо – просто за удоволствие, макар и временно. Дори имаме специални понятия като „свободни отношения“, „секс за една вечер“ и „секс без обвързване“…

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама