Защо трябва да каним днешните мъже на среща? Защото нямат топки!


Защо трябва да каним днешните мъже на среща? Защото нямат топки!
Снимка: Thinkstock/Guliver

Скъпи жени, може би вече сте стигнали до това заключение, но нека си го кажем отново: "Времената не са това, което бяха. Ролите на мъжете и жените се обърнаха!”

Ако сте необвързана, търсеща своята голяма любов, със сигурност ще се съгласите със следващите редове.

Няма вече романтични вечери, няма подаръци, няма цветя, няма ухажвания, няма любовни писма ...

Необвързаните жени прекарват голяма част от живота си по баровете, надявайки се да срещнат там някой свободен младеж, който след няколко сигнала от страна на дамата, да отиде при нея, да я заговори, да й поиска телефона и да я покани на среща.

Е, може би сте попадали в такива ситуации, но как е продължавало всичко това.

Чакате ден, два, седмица ...обаждане няма.

На следващата вечер отново отивате в бара, забелязвате как едно много симпатично момче ви наблюдава цяла вечер. Хвърляте си закачливи погледи, но нищо повече. Вечерта си минава, а той дори и не се престрашава да дойда и да попита за името ви. Но защо? След като сте му дали толкова сигнали, след като и двамата сте необвързани ?

Отговорът е много кратък и ясен: мъжете са страхливци!

Така е, нека да бъдем честни! Може би не всички мъже, но една много голяма част от тях.

Те ще ви следят с поглед цяла нощ, но няма да се престрашат да дойдат и да ви заговорят. Може би те все пак ще поискат номера ви, но никога няма да ви се обадят. Те ще ви пишат смс-и цяла седмица, но никога няма да ви поканят на среща.

И не защото не ви харесват, а просто нямат смелостта.

Познато, нали?

И какво ни остава на нас, мили дами? Да вземем нещата в свои ръце!

Въпреки че ролята на жената е да бъде преследвана, ухажвана, дори леко да се дърпа отначало, да засили интереса на мъжа, но не и в тези времена.

Сега явно е нашето време да покажем колко по-смели и решителни сме от мъжете.

А защо се стигна до това разместване на ролите?

Ето как разбираме нещата ние:

Мъжете се страхуват от жените

Може би никога няма да си го признаят, но всъщност мъжете се страхуват от нас. Те виждат, че жените израстват много по-бързо, осъзнават много неща преди мъжете, могат да се справят сами в много ситуации, с една дума – жените са силни.

Тази измама, че мъжете са силният пол, те са лидери, бойци, те са по-смелите, те искат да контролират нещата, е това вече не върви пред нас.

Истината е, че мъжете са срамежливи, плахи и уплашени, когато застанат пред красива, умна и решителна жена.

А от какво се страхуват представителите на силния пол?

От това да не бъдат отхвърлени, от това да не би да се изложат пред дамата, която са харесали. И точно заради този техен глупав страх, не предприемат нищо.

Ето защо жените трябва да бъдем тези, които да направим първата крачка и не че трябва, но просто нямаме друг избор.  

Ние трябва да отидем при тях и да рискуваме, защото ако не го направим, може би баровете ще станат точно като училищните забави пред много години: момчетата от едната страна, а момичетата от другата.

Така ги е научила мама

Забелязали ли сте, че все повече мъже са т.нар. "мамини синченца”. И точно това е една от главните причини да не могат да се изправят срещу страховете си и да ни поканят на една среща.

В продължение на години, всичко им е било давано на сребърен поднос – от раждането до края на колежа, когато вече е трябвало да се превърнат в истински мъже.

Да, ама не! Мама е решила, че трябва да продължи да ги глези, да им дава всичко, което поискат, без да ги научи на най-важното: как да се държат с една жена, как да спечелят сърцето й...

Разбира се, има и майки, които са създали велики мъже – силни, смели, уверени в себе си. Въпросът е къде са тези мъже? Дано рали или късно да ги намерим.

Мъжете никога не порастват

Няма нищо лошо да запазиш детето в себе си, но при повече мъже нещата са малко по-тъжни. Те не могат да пораснат, не могат да се разделят с детството си и да осъзнаят, че животът на 10 и животът на 30 е съвсем различен.

Разликата в израстването на двата пола е цели 11 години - докато жените достигат съзряване на 32, мъжете не са напълно узрели чак до 43-годишна възраст.

Как да искаме от един млад мъж да знае как да се държи с нас, как да ни покани на среща и т.н. като той все още мисли за игри, луди купони с приятели и най-различни щуротии?

Ето затова не трябва да се отчайваме, а просто да приемем фактите – жените, за разлика от мъжете, имат топки!

Така, че мъже, ние ще ви заговорим в бара, ние ще ви черпим питие, след това ще дойдем да ви поискаме номера. А след няколко дена дори ще ви звъннем, за да ви поканим на среща.

Всичко, което вие трябва да направите, мили мъже, е просто да приемете.

Само това искаме от вас...

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама