Защо трябва да се влюбим 6 пъти, преди да се омъжим


Защо трябва да се влюбим 6 пъти, преди да се омъжим
Снимка: Thinkstock/Guliver

Има много теории за любовта. Някои твърдят, че трябва да целунеш 15 момчета и да се влюбиш 2 пъти, преди да намериш "единствения". Други пък – че трябва да си обичал от двама до петима мъже, преди да се омъжиш. Статистиката може и да не е много точна, но така или иначе, не бива да се омъжваме за първото момче, което срещнем. Разбира се, гимназиалната любов е много сладка, но след нея има толкова много опит, който да натрупаме – да се срещаме с други хора, да опитваме нови неща, да ходим на различни места и да се влюбим още няколко пъти.

И не става въпрос само за влюбване в различни хора, а за влюбване в неща. Душата е алчна. Тя иска повече от физическо привличане и сексуално напрежение. Иска истинска любов – подлудяваща, всепоглъщаща любов. Но не само от едно място. Иска я от шест различни посоки и потребността от всички тези видове любов трябва да бъде задоволена, преди да се отдадем на "единствения". Защото ако дори една от тях ни липсва, ще продължаваме да я търсим.

Ако не сме изпитвали тази вътрешна любов от себе си към себе си, ще се съмняваме в любовта, която ни дава партньорът и ще усещаме вътрешна празнота, която той не може да запълни. Ако с годините, срещайки нови и различни хора, започваме да се чудим дали „единственият” наистина е единствен, трябва да се запитаме дали сме имали всички онези видове любов, за които ще стане дума след малко.

Защото не сме готови да се омъжим, преди да се влюбим 6 пъти.

1. В себе си

Любовта към себе си е най-важната и значима любов. И докато не сте се разровили достатъчно в себе си, за да я откриете, не сте готови да приемете и любовта на някой друг. Ако се опитвате да замените тази любов с любовта на друг човек, ще изгубите дълбоката връзка с истинското си Аз.

2. В работата си

Кариерата е това, което ни кара да се чувстваме силни, стабилни и вдъхновени. През по-голямата част от живота си лягаме и ставаме с работата, вълнуваме се от нея, понякога ни прави много щастливи, понякога ни тревожи, но като цяло без нея ще се чувстваме изгубени и незначителни. Ако все още не сте намерили това, което искате да правите, потърсете го. То ви очаква.

3. В града си

Преди да се свържете с човека на мечтите си, трябва да се свържете с града на мечтите си. Да се влюбите в миризмите му, вкусовете му, излъчването му. Да опознаете пороците и скритите му неврози, както и очарователните му местенца. Мостовете му да ви прегръщат като ръце, когато се завръщате вкъщи. Не забравяйте, че любовните истории не започват в спалнята, те започват на улицата.

4. В приятелите си

Когато обичате приятелите си безусловно, нямате нужда да търсите по-смислена връзка – чувствате се завършени и изпълнени със съдържание. Любовта към приятелите ни учи как да обичаме друго човешко същество, без потребност от физическо провличане и връзка. Научаваме се как да ни е грижа за другите, без да е нужно дори да ги докосваме.

5. В мечтите си

За разлика от толкова хора, които идват и си отиват, мечтите ви остават с вас. Те са източник на любов през целия ви живот. Без мечти вие сте само половин човек, а животът ви – половин живот. Не можете да замените мечтите с друг човек. Ако го направите, накрая ще обвините него за това, че не са се сбъднали.

6. В собствения си живот

Когато обичате собствения си свят, няма да търсите някого, който да ви покани в неговия. Вие сте създали свое безопасно място, където да се чувствате сигурни и защитени. Когато имате собствен живот, не бихте го напуснали само защото някой друг ви е предложил своя. И понеже цените живота си, времето си и пространството си, знаете, че в него винаги ще има достатъчно място и за някой друг.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама