Здравите връзки имат граници, а не решетки


Здравите връзки имат граници, а не решетки
Снимка: iStock/Guliver

Любовта не трябва да ви лишава от свобода. Не би трябвало да се чувствате като в капан, сякаш целият ви живот е с "краката надолу", от както имате човек до себе си.

Единственото нещо, което всъщност се е променило, е състоянието на семейния ви статус. Което означава, че все още имате приятели, кариера, хобита, живот извън тези отношения. Не е нужно да жертвате всичко, което обичате, за да направите място за новия човек в живота ви. В сърцето ви има достатъчно място за всичко, което има значение за вас.

Ако вашият човек е правилният за вас, бъдете сигурни, че той ще направи всичко възможно, за да се впише в живота ви, а не да го разруши. Няма да ви накара да останете вкъщи, защото ви иска само за себе си. Няма да вдигне скандал, ако сте излезли с приятелки на бар, защото е ревнив и несигурен. Няма да ви накара да се чувствате сякаш трябва да се разделите с дългогодишните си приятели, защото ги чувства като конкуренция.

Ако вашият човек е правилният за вас, той ще ви насърчи да следвате мечтите си и да работите здраво за кариерата си. Няма да се ядосва, когато прекарате няколко допълнителни часа в офиса. Няма да ви убеждава да се откажете от мечтите си, защото това е загуба на време и никога няма да успеете. Няма да ви накара да избирате между успешна връзка и успешна кариера.

Само защото сте във връзка не означава, че трябва да посветите всеки буден час на човека до вас. Все още трябва да имате вечери, когато излизате без тях и дни, в които не се виждате толкова много. Все още трябва да имате собствени надежди и мечти. Все още трябва да мислите за себе си.

Здравите връзки имат граници, а не решетки. Не трябва да се нуждаете от разрешение за каквото и да е, защото истинският партньор е точно такъв – партньор, а не шеф. Взаимоотношенията трябва да разширят вашия свят, а не да го ограничават, така че не губете независимостта си, приятелствата си и страстите си. Не губете чувството си за пълноценност.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама