10 начина да се помирите с любимия


10 начина да се помирите с любимия
Снимка: iStock/Guliver

Разногласията често водят до спорове между двойките. Има ли въобще начин да не се караме? Най-вероятно не. Всички двойки спорят, но ние ви предлагаме 10 съвета как по-бързо да се помирите.

1. Бройте до 10

Когато чуете нещо, което не харесвате или не сте съгласни с него, поемете дълбоко въздух и бройте до 10. Не искате да нараните партньора си несъзнателно, нали?

2. Измислете си специален "стоп" сигнал за двама ви

Когато несъгласието с партньора ви достигне до преломна точка, е много важно да спрете всички битки, като използвате таен сигнал, за който и двамата сте се съгласили. Може да е жест или забавна дума, например. Сякаш се опитвате да изпратите на половинката си съобщение, че ви остава малко, за да преминете границата си на търпение.

3. Не се опитвайте да спечелите

Не е това, което искате, нали? Не трябва винаги да сте прави. В спор с любимия ви няма такова нещо като прав или грешен. Дори да мислите, че имате повече право, това няма да е важно след това. Опитайте и ще забележите разликата.

4. Някои теми не си струват караниците

Напълно нормално е да имате различно мнение, особено когато трябва да привикнем към начина на живот на други хора. Но има теми, които не си струват споровете и в дългосрочен план само биха причинил стрес и разочарование. Изберете умно кои каузи заслужават вашето време и кои не.

5. Прегърнете партньора си

Когато има неразбиране или конфликт, последното нещо, което искате, е да имате физически контакт с този пред вас. Въпреки това, всеки контакт ви напомня, че обичате този човек и искате да бъдете заедно. Не се страхувайте да помолите за прегръдка и бъдете достатъчно щедри да дадете и вие. Това може да ви помогне да избегнете по-голям спор.

6. Направете нещо невъзможно

Нека да си признаем, ние сме склонни да интерпретираме всичко, което нашите партньори правят или казват във връзка с тяхното минало, с негативна нагласа. Ако той не измие чиниите, е тъй като никога не ви е помагал в кухната. Ако той забрави специален повод, е тъй като никога не го е било грижа достатъчно за връзката ви. Направете това "невъзможно" нещо: Опитайте се да разберете защо той се чувства по този начин и се постарайте да преобърнете нещата. Това ще промени цялата природа на вашите взаимодействия.

 7. Нормално е да си легнете ядосан

Макар това, което смятаме, експертите са на мнение, че не винаги е задължително да стигаме до консенсус в деня на големия спор. Дайте си време, починете си достатъчно и се опитайте да станете по-рано на следващия ден. Не се притеснявайте, нищо лошо няма да се случи на връзката ви през нощта.

8. Внесете малко хумор

Кажете някоя шега. Това е прекрасен начин да разчупите напрежението. Не се опитавайте да бъдете иронични или жестоки към половинката си - само един невинен жест или забавна дума помагат.

9. Знайте си позицията

Винаги трябват двама човека и две позиции, за да сте стигне до спор. Докато дишате дълбоко за 10 секунди, помислете какво точно ви кара да се чувствате ядосани и причинява дискомфорт. Не се страхувайте да поемете отговорност.

10. Осигурете доза удоволствие

Средата около вас и вашия партньор има собствено влияние върху връзката ви. Негативната атмосфера лесно може да превърне несъгласието в голям спор. Ако сте гладни или мястото е пълно с шумни хора, правейки го невъзможно за разговаряне, напрежението със сигурност ще се увеличи. Помислете за нещо приятно, което може да бъде добре за вас и половинката ви, като например хубава напитка. Така и двамата ще осъзнаете, че не е правилното време за караници, а за вечеря и релакс.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама