10 златни правила за първа среща


10 златни правила за първа среща
Снимка: iStock/Guliver

Първите срещи винаги са повод пеперудите в корема ви да запърхат настоятелно. Притеснението ни идва в повече, очакванията ни са високи, а страховете ни - големи. Има няколко важни правила, които винаги трябва да спазвате, за да превърнете срещата си незабравима:

1. Не бъдете негативно настроени

Защо мъжът трябва да тича по една отрицателно настроена жена? Ами отговорът е прост – не трябва.

Романтично правило:  Бъдете романтично настроени, а не психично разстроени.

2. Не прекалявайте с питиетата

Ако на първата си среща се напиете, няма да има втора романтична такава. А по романтична среща от първата няма. Трябва да сте с бистър ум, за да оцени вас като личност и характер.

Романтично правило:  Останете трезви, за да си припомните колко палава е била предната ви вечер.

3. Не говорете лоши неща за бившите си гаджета

На него не му пука дали бившият ви е изневерил със сестра ви или ви е зарязал насред олтара. Това само ще ви направи недостъпна за него и дори по лошо все още ангажирана.

Романтично правило: Оставете емоционалния си багаж в къщи и се съсредоточете над срещата си. Всички си имат тревоги и грижи, но не е тук мястото и начинът да се разтоварите.

4. Не плашете партньора си

Сега не е момента да му разправяте за психичните си спадове във живота. Така той ще си зададе въпроса: “Боже попаднах на луда?” Вие сте на среща, а не при психотерапевта си.

Романтично правило: Доверието е секси… но на първа среща, то трябва да е в друга насока.

5. Не му разяснявайте от какво се дразните

Нека това остане поне за втората ви среща. За Бога, на първа среща се говорят само хубави неща, а не се изясняват лошите черти от характерът ви. Тези ваши монолози за странните ви болки ще доведат до две неща: няма да има втора среща и преждевременно прекратяване на първата.

Романтично правило: Запазете си дразненето са себе си и  просто опознайте него.

6. Не преследвайте мъжа

Никога не лишавайте мъжът от тръпката да преследва една жена. Ако вие вземете тази роля, той моментално ще се отдръпне. Това си е мъжка работа. Омайте го и след това го оставете той да води нещата.

Романтично правило: Когато мъжът “ловува” е малко вероятно да се оттегли от жената.

7. Не говорете безразборно

И какво ако разговорът ви свърши и има пауза мълчание, това не е повод да бърборите глупави неща на безсмислени теми. Така може да се изкарате глупачка в очите му, или по – лошо не спирно бърбореща жена. Когато мълчите, езикът на тялото ви говори.

Романтично правило: Помнете, че понякога, колкото по – малко разговаряте, толкова повече се опознавате.

8. Научете се как да си тръгнете

Е, разбира се, не сте длъжни да харесате някого на сила. Ако сте убедени, че сте направили грешка с този мъж, трябва много деликатно да си тръгнете от срещата. Това трябва да стане много тънко, да не сте груби. “Благодаря ти много, че се ме покани на среща, но сега мисля, че е време да се прибирам”, последвано от усмивка и приятелско ръкостискане – това е правилният начин.

Романтично правило: Ако сте на първа среща и не ви е забавно или поне малко интересно, приключете я деликатно.

9. Не споделяйте нещата, които НЕ харесвате у себе си

Често пъти го правим в опитите си да предодвратим разочарование от отсрещната страна, но това е голяма грешка. Никой не иска да излиза с човек, който няма самочувствие и не цени себе си.

Романтично правило: Бъдете интересни, не отчаяни

10. Не докосвайте телефона си!

Един от най-дразнещите навици, които побъркват отсрещния човек. Фейсбука ви може да почака и след срещата.

Романтично правило: Бъди OFFLINE през цялата вечер

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама