13 признака, че те използва само за подхранване на егото си


13 признака, че те използва само за подхранване на егото си
Снимка: iStock/Guliver

Дали си просто патерица за нараненото му его? За съжаление, има много мъже с проблеми със самочувствието. Те смятат, че способността им да правят секс с жени, да контролират жени или да използват жени по какъвто и да било начин ги прави да изглеждат "мъжкари".

Всички имаме моменти, в които използваме връзката си за повдигане на самочувствието, но при някои мъже това е в нездравословна степен. Те използват жените като символ на статус – така, както други карат Ферари, за да компенсират нещо.

Ето няколко признака, че той те използва за подхранване на собственото си его:

1. Той редовно говори как винаги "получава най-красивите момичета".

Като цяло, мъжете, които говорят с колко жени са правили секс или за качеството на жените, с които са правили секс, имат дълбоко вкоренена несигурност по отношение на себе си. Правят го, за да си напомпат егото.

Те казват това, което искат другите хора да видят у тях и отчаяно се надяват и някой друг да се съгласи с казаното. Когато някой говори така за останалите жени, той ще говори по същия начин и за теб.

2. Той се хвали много и иска да се съгласяваш с него.

Това би трябвало да е очевидно, но често не е. Ако той буквално те моли да му казваш нещата, които иска да чуе, това е лошо. Намери си някой друг.

3. Той показва много повече привързаност, когато сте сред хора, отколкото вкъщи.

Това е признак, че те използва, за да покаже на другите каква "съвършено щастлива" връзка има. Каква е истината, е съвсем друга история. В действителност може и да не те харесва чак толкова, просто иска да си наоколо, за да показва на околните, че си има приятелка.

4. Той се фука с теб пред бившите си (или твоите бивши).

Мъжете, които правят това, изпитват повече нужда от това да "откраднат" нечия чужда приятелка, отколкото да създадат истинска връзка.

5. Често се питаш дали той изобщо те познава като човек.

Мъжете, които използват жените по този начин, всъщност не се интересуват какво те харесват, за какво мечтаят или какво отношение биха искали. В резултат те третират всички жени по един и същи начин и не обръщат внимание, когато им казваш, че не харесваш това, което правят.

Ако редовно се чудиш дали той изобщо те чува, когато му казваш какво искаш, има голяма вероятност да те вижда като патерица за егото му, а не като човек.

6. Той колекционира символи на статус.

Мъжете, които са несигурни по отношение на социалния си статус, колекционират символи на статус във всякакъв смисъл. Те ходят в определени заведения, консумират и обличат определени марки и карат възможно най-скъпата кола, която могат да си позволят.

Ако всичко при него трябва да е "марково", не се учудвай, че ти също си символ на статус.

7. Той те третира като компаньонка.

Дразни ли се, ако говориш като нормално човешко същество или му противоречиш? В такъв случай трябва да скъсаш с него. Това не е начинът, по който работят нормалните връзки.

8. Той се интересува от теб само когато ти показваш безразличие или някой другпрояви интерес към теб.

Несигурните мъже преследват жените на базата на това колко са желани в тяхната група. Те се интересуват от жени, които са безразлични към тях. Това се случва, защото те не са привлечени от самата жена, а от факта, че тя е „недостижима“ или харесвана и от други.

9. Чувала си го да се хвали пред другите със сексуалния ви живот не по "нормалния“ начин.

Това само по себе си не би трябвало да е „нормално“, но повечето мъже биха казали на приятелите си нещо от рода на „Страхотно ни е заедно в леглото“. Ако той навлиза в цветисти детайли какво точно правите, то е за да затвърди статуса му на сваляч, а не статуса му на мъж, който обича и цени партньора си.

10. Приятелите му имат "трофейни съпруги" или "трофейни приятелки“.

За много мъже това е лайфстайл. Те колекционират трофеи, дори когато става въпрос за брак. Това не е здравословно, защото те виждат всички около себе си като обекти и отражения на собствения им успех.

Децата му, домашните му любимци, ти – всичко това са трофеи, с които да се хвали пред приятели и колеги. Ако спреш да си красива и бляскава, той ще те изостави. Такъв съпруг ли искаш?

11. Чувала си го да се хвали по телефона, че е "забил десятка“.

Това е много лош знак и означава, че си попаднала на професионален сваляч. Тези мъже оценяват жените по 10-степенна скала и ги виждат като награда в състезание, а не като човешки същества и това води със себе си различни форми на токсично поведение. Освен това, може да е знак, че ти изневерява. Кое би го спряло да забие още десетки?

12. Той прави много коментари за тялото ти.

Няма нищо лошо, ако постоянно ти прави комплименти, но от един момент нататък нещата могат да станат неприятни. Ако започне да ти прави забележки или ти казва да "внимаваш за фигурата си", вероятно вижда в теб само опаковката. Същото важи и ако коментира непрекъснато работата или доходите ти.

13. Всичко изглежда фалшиво.

Най-общо казано, можеш да усетиш инстинктивно дали някой е с теб само заради статуса. Ако нещата ти изглеждат фалшиви или насилени, може би трябва да си дадеш почивка, за да решиш това ли е, което наистина искаш.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама