15 съвета за срещите, които трябва да знаеш


15 съвета за срещите, които трябва да знаеш
Снимка: iStock/Guliver

Срещите могат да бъдат както супер забавни и приятни, така и много досадни. Всички може да извадим от архива примери, от които сме останали с положителни спомени, както и такива, които попадат в графата провали.  

Предлагаме ви няколко съвета, които ще са ви от полза, когато ви предстои среща.

1. Поставете стандарти, но не бъдете прекалено придирчиви

Важно е да знаете, че заслужавате най-доброто. Но не създавайте перфектния мъж в главата си и не очаквайте да го намерите. Ако сте прекалено придирчиви, няма да срещнете никого. Трябва да сте по-отворени.

2. Не излизайте с някото, само защото се чувствате самотни

Ако се страхувате да останете сами, никога няма да превъзмогнете този страх, търсейки постоянно партньор. Трябва да се научите да бъдете сами. Започнете връзка, когато сте готови, а не когато имате нужда от някой, който просто да запълни празнотата.

3. Може да не намерите мечтания мъж в кафенето

Ако сте безнадеждна романтичка, сигурно вече имате представа къде ще срещнете любовта на живота си. Не може винаги да разчитате да се запознаете с перфектния мъж, както се случва в романтичните филми. Да, възможно е, но не разчитайте на това.

4. Не ставайте официално двойка прекалено скоро

Не споделяйте на всички, че имате връзка, преди да сте готови и сигурни, че наистина познавате човека. 

5. Използвайте "Обичам те" пестеливо

Не изричайте "Обичам те", просто защото той ви го казва. Само ако наистина го чувствате. Може да са само думи, но са важни и силно могат да повлият на другия човек. Мислете, преди да говорите. Чувствайте, преди да говорите.

6. Само защото е готин, не означава, че нямате шанс

Никога не се задоволявайте с по-малко, защото имате ниско самочувствие. Бъдете уверени, че този, по когато си падате, ще ви хареса заради това, което сте. Ако не се случи така, значи не е за вас. Но винаги си струва да пробвате.

7. Приложенията/сайтовете за запознанства са нож с две остриета

Бъдете предпазливи с типовете хора, които може да срещнете в такива приложения. Някои хора просто търсят секс, докато други наистина искат да срещнат някого. Вярвайте на интуицията си и обръщайте внимание на знаците. Понякого е много трудно да намерите свестен човек онлайн, но е много вероятно.

8. Ако ви е забавно само когато сте пияни, сложете край

Ако не се наслаждавате на компанията му, когато и двамата сте трезви, значи нямате здравословна връзка. Да, може да е забавно, когато сте под влиянието на алкохола и хормоните, но нещата няма как да се получат в дългосрочен план.

9. Някои бивши не заслужават вашето приятелство

Възможно е да бъдете приятел с бивш, но не винаги сте задължени. В някои случаи приятелството с бивш ще ви направи нещастни. В повечето случаи е най-добре те да бъдат вън от живота ви. Трябва да решите какво е най-добре за вас, а не за бившия ви.

10. Лошите раздели най-много ще ви променят за добро

Разделите, след които изпадате в най-тежка депресия, са тези, които най-много ще ви помогнат. Ще научите страшно много за връзките и за себе си по време на оздравителния процес. Може да изглежда тежко, но болката почти си струва. 

11. Разкрепостеното облекло няма да ви спечели почтен мъж

Забавно е да носите къси поли и блузи с дълбоки деколтета, за да привлечете вниманието на мъжете. Но ако търсите сериозна връзка, няма да я намерите по този начин, а само мъже, които търсят забавление. Винаги имайте класа.

12. Да отворите сърцето си пред някого е рисковано, но трябва да пробвате

Ужасяващо е да свалите гарда си и да бъдете напълно уязвими пред някой нов мъж. Но ако никога не направите това, няма да може да имате пълноценна връзка. Първоначално е трудно да отворите сърцето си, но винаги си струва. Дори след това този човек да ви предаде, това ще бъде още един ценен урок. 

13. Ако ви казва да промените нещо в себе си, зарежете го

Ако не ви харесва такива, каквито сте, тогава не трябва да бъдете с него. Дори да става въпрос за начина, по който се гримирате или пък стила ви за обличане. 

14. Не излизайте с някого, само за да отмъстите на бившия

Ако се срещате с някого, просто за да си го върнете на бившия си приятел, това означава, че не уважавате чувствата на другия човек. Не правете нещо напук, защото накрая ще се чувствате ужасно.

15. Важно е да си вземете поне една година почивка от срещите

Ако постоянно скачате от връзка във връзка, няма да имате време да работите върху себе си. Хубаво е да си вземете по-голяма почивка от срещите, тъй като това ще ви позволи да израстнете личностно. Това също така ще ви помогне да имате силна връзка след това.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама