20 неща, които не бих допуснала отново във връзките си - 1 част


20 неща, които не бих допуснала отново във връзките си - 1 част
Снимка: iStock/Guliver

Зад гърба си имам поредица неуспешни връзки и всеки път – дори когато съм осъзнавала, че този човек не е за мен – съм оставала малко по-дълго, отколкото трябва. Предполагам, че просто съм изпитвала нормалния човешки страх от самота. Бих предпочела да съм с погрешния човек пред това да бъда сама, изглеждаше ми по-добра алтернатива.

След всички тези връзки се запитах "Какво не е наред с мен? Дали имам някакъв дефект, който ме кара патологично да се обвързвам с неподходящи хора?"

За мой късмет, благодарение на тях научих някои неща и това са грешките, които не бих искала да правя отново:

1. Има "добро" безпокойство и "лошо" безпокойство

Научих, че когато съм с погрешния човек, това ме прави неспокойна. Не неспокойна от типа "имам пеперуди в корема”, а от типа "има скорпион наблизо”. И това е нещо, което не искам да усещам отново.

2. Не трябва да дебна някого, за да разбера истината

Абсолютно неуважително е да прекараш уикенда с бившата си и да ме лъжеш за това. Трябва буквално да те шпионирам, за да ви хвана двамата, когато си ми казал, че имаш работа. Искам нещо по-добро от това.

3. Не трябва да се преструвам на нещо, което не съм

След години, прекарани в отчаяни опити да се вместя в света на някой друг, без той да прави ни най-малко усилие да се вмести в моя, осъзнах, че не трябва да се променям заради никого. Ако държиш на мен и си точният човек за мен, ще ме харесваш такава, каквато съм и няма да искаш да ме превърнеш в нещо друго.

4. Не трябва да си мисля, че не съм достатъчно добра

Това е когато всичко, което чувам, е критика и осъждане и когато непрекъснато ме сравняваш с бившата си. Това е когато навираш успехите на другите хора в лицето ми и ме караш да се чувствам като неудачник. Това е когато ме караш непрекъснато да доказвам, че съм достатъчно добра за теб, а аз се надявам да изпитваш към мен това, което аз към теб.

Научих се, че не е нужно да се чувствам така. Аз съм ценна за самата себе си и съм достатъчно добра.

5. Не е моя вината, че ти нямам доверие. Ти ми даваш причини да се съмнявам

Ако всеки път, когато кажеш "добро утро", трябва да си погледна часовника, за да се уверя, че е сутрин, защото имаш навика да лъжеш, това не означава, че аз имам проблем с доверието. Означава, че ти имаш проблем с истината.

6. Не трябва да изпитвам несигурност

Ако съм решила да споделя сърцето и тялото си с теб, част от твоята отговорност е да ми помогнеш да се чувствам сигурна и за двете.

Ако избереш да ме оставиш и да прекараш деня с някоя секси приятелка (която е много по-секси от мен), това със сигурност няма да помогне.

7. Не трябва да се чувствам тъжна и в безизходица

Връзка, в която се чувствам, все едно изпълнявам задължение, вместо да се радваме един на друг, не е правилният начин на употреба на емоциите ми. Не трябва да стоя с някого от чувство за дълг. Отношенията не трябва да изцеждат живота от мен, а да ме зареждат.

8. Заслужавам романтика

Да си с погрешния човек е като да живееш постоянно в объркана сцена от романтична комедия. Аз не заслужавам това. Заслужавам истинска романтика.

9. Не трябва да анализирам и оценявам твоите реакции

Да анализирам всяко твое действие и да оценявам реакциите ти е много трудоемко. Връзката не трябва да изисква такива усилия. Не искам да се чувствам, все едно съм на работа.

10. Не искам да съм малката ти мръсна тайна

Аз също предпочитам да го караме по-бавно. Но въпреки това, ако сме от доста време заедно и си прекарваме страхотно, а все още не си ме запознал с приятелите и семейството си, вероятно не си човекът за мен. Ако беше, нямаше да изпитваш такова нежелание и неудобство да ме запознаеш с няколко души.

Очаквайте продължение!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама