20 неща, които не бих допуснала отново във връзките си - 2 част


20 неща, които не бих допуснала отново във връзките си - 2 част
Снимка: iStock/Guliver

ПРОЧЕТЕТЕ ПЪРВАТА ЧАСТ ТУК!

 

11. Не е нужно да отгатвам всичко

Идва един момент във връзката, когато трябва да знаем важните неща един за друг. Не очаквам да ме запознаеш с религиозните си и политически възгледи още на първата среща. Но ако сме заедно от няколко месеца или години, трябва да знам дали очакваш да ходя на църква с теб, или не; дали искаш да се ожениш, или предпочиташ съжителство без брак. Това са неща, за която не искам да ми се налага да гадая. За тях трябва да се говори.

12. Не искам да съм ти винаги на разположение. Имам си собствен живот

След мъжете, чиито живот сякаш се върти само около връзката, осъзнах, че не искам да бъда въвличана в такива отношения. Това, че ти нямаш хобита извън връзката ни, не означава, че аз трябва да зарежа моите. Не е честно да ме превръщаш в единствения си източник на щастие. Не трябва да се изсмукваме по този начин.

13. Трябва да мога да говоря свободно

Защо трябва да съм с някого, пред когото не мога свободно да изразявам мнението си? Някой, който е толкова лесно раним, че трябва внимателно да премислям и цензурирам всичко, което казвам? Имала съм такава връзка и не е забавно. Не искам да го правя отново. Искам да съм с някого, с когото мога да говоря нормално за всичко, без да се срамувам от нещата, които мисля и казвам.

14. Не трябва да имам чувството, че си говоря сама

Научих, че е важно да съм с някого, който поне разбира моите възгледи, дори да не ги споделя. Когато разговаряме, не искам да се чувствам, все едно си говоря сама.

15. Искам да мога да изисквам повече

Не искам да съм център на вселената ти, но имам правото да искам някаква стабилност в живота си и да изисквам повече ангажираност и време. Ако трябва да се чудя до каква степен точно сме обвързани, то това не е връзката, която искам.

16. Не трябва да ме ужасява мисълта за бъдеще с теб

Както гласи клишето, “Животът е кратък и живеем само веднъж.” Научих, че не трябва да си губя времето във връзка, за която не съм уверена, че има бъдеще.

17. Не трябва да ми прилошава, когато съм с теб

Научих, че тялото ми подава биологични сигнали, когато съм с неподходящ човек. Ако започва да ми се гади всеки път, когато ме доближиш или докоснеш, значи не си за мен. Щом това се случва, вероятно вселената ми дава знак, че няма да се получи.

18. Връзката не е война и не трябва да съм подготвена за битка

Разбрах, че ако битките се превърнат по-скоро в норма, отколкото в изключение, то връзката не си струва.

19. Заслужавам да бъда изслушвана

Не искам да се чувствам притисната да кажа по-бързо каквото имам да казвам, за да дойде твоят ред да говориш. Заслужавам да бъда изслушвана с внимание, а не сякаш това, което казвам е маловажно.

20. Не трябва да се чувствам виновна за това, че имам собствен живот

Имах приятели и преди теб. Имах семейство и преди да те срещна. Ако всеки път, когато искам да прекарам деня с приятелите, семейството или дори сама, ти изпадаш в истерия, това ме кара да се чувствам виновна. Имам правото да прекарвам време с останалите хора в моя живот и не трябва да се чувствам зле заради това.

Въпреки че да си сам понякога изглежда страшно и безнадеждно, предпочитам да съм сама, щастлива и спокойна, отколкото да прекарам още един ден от живота си с грешен човек. Има хора, които толкова копнеят за близост, че остават във връзката на всяка цена, дори когато знаят, че е несполучлива.

Разбира се, животът не е приказка, в него има и добри, и лоши моменти. Но ако причината да не усещате магията е, че просто не сте с правилния човек? Ако не можете да му вярвате, ако той не уважава чувствата ви – тогава няма смисъл да сте заедно. Ако сте нещастни с него и не можете да си представите съвместно бъдеще, по-добре сложете край и намерете някого, с когото да сте щастливи. Не забравяйте, че заслужавате нещо по-добро.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама