3 неща, които никога да не казвате на половинката си


3 неща, които никога да не казвате на половинката си
Снимка: iStock/Guliver

Всички знаем, че за да бъде една връзка успешна са важни не само думите, но и действията на двамата партньори. Но не трябва да пренебрегваме и нещата, които изричаме, тъй като те имат голяма сила. Трябва да осмисляме нещата, които казваме на половинката си, ако искаме да създадем условия, в които любовта да процъфтява.

Има няколко израза, които трябва да изключите от речника си, когато става въпрос за връзката ви.

1. "Ако ме обичаш, ти ще..."

Когато изричате това, вие казвате, че вие наистина искате вашият партньор да каже или да направи нещо. Проблемът е, че той много лесно може да ви отговори по следния начин: "Ако ме обичаше, нямаше да ма караш да...". Много по-правилно е да кажете: "Имам такъв тежък период, опитвайки се да разбера защо те спира да направиш това. Това, което си казвам е, че може би не ме обичаш достатъчно."

2. "Защо нещата между нас не са както преди"

Когато хората казват това, те се борят срещу реалността, че любовта се променя с времето. Начинът, по който се чувствате през първата година на връзката ви, не е същият, както в седмата. И да искате връзката ви да бъде същата, каквато е била, ви държи закотвени в една приказка.

Вместо това, попитайте за това, което искате, точно тук, точно сега. "Искам да излизаме на срещи, както преди" или "Иска ми се да ми пращаш съобщения, както правеше преди". Това прави ли ви по-уязвими? Да. Дали така има по-голям шанс да получите това, което искате? Да!

3. "Държиш се точно, както майка си!"

Освен ако не го казвате като комплимент, не го изричайте. Дори вашето изказване да съдържа някаква истина, със сигурност ще провокира скандал. Коментар като този най-вероятно ще предизвика единствено отбранителна позиция в партньора.

Любовта е трудна работа и препятствията по пътя са неизбежни. Предизвикателството е да разберете как да работите заедно по време на тежките моменти, вместо един срещу друг. Когато се чувствате прекалено ядосани, за да работите заедно, е много по-смело да кажете: "Ще си взема почивка. Обичам нас прекалено много, за да кажа нещо, за което после ще съжалявам".

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама