3 въпроса, които да си зададете, преди да заживеете заедно


3 въпроса, които да си зададете, преди да заживеете заедно
Снимка: iStock/Guliver

Да започнетете да живеете заедно с половинката си е голяма стъпка. Но преди да направите това, трябва да си зададете няколко важни въпроса, за да сте сигурни, че това е правилно и няма да навреди на връзката ви.  

1. Не сте дефинирали какво означавате един за друг

"Говоренето" е клчюово за дълготрайната връзка. Преди да заживеете заедно под един покрив, първо се попитайте какво означавате един за друг, какви са параметрите на вашата връзка и какво очаквате от нея. Трябва да сте на едно мнение, за да може да направите тази голяма крачка. 

2. Не сте определелили кой за какво ще плаща

Това е много важен въпрос. Още в началото трябва да определите финансовите си задължения в детайли. В противен случай ви грозят бъдещи спорове. Бъдете конкретни по всяка точка и определете отговорността на всеки. Обсъдете също и възможността за общ бюджет. 

3. Надявате се, че животът под един покрив ще ви сближи повече

Ако сте имали проблеми, преди да заживеете заедно, свързани с доверието, те най-вероятно ще продължат. Това, че споделяте едно легло всяка вечер не означава, че имате пълен контрол над действията и мислите на другия. Затова е най-добре предварително да разрешите всички спорове. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама