4 неща, които трябва да знаете за независимата жена, преди да я поканите на среща


4 неща, които трябва да знаете за независимата жена, преди да я поканите на среща
Снимка: iStock/Guliver

Като жена, аз имам отдавна изградена интимна връзка с моята независимост. Както съм казвала и преди, нося независимостта си като значка на гърдите. Гордея се с факта, че имам увереността и лекотата да живея независимо и щастливо, преди да реша да се обвържа с някого. Прекарах много повече време в мечти за кариерата си и нещата, които искам да направя за себе си, отколкото в мечти за сватбения си ден. Не казвам, че има нещо лошо в сватбата. Просто съм такъв тип жена.

За съжаление, съществуват един куп погрешни схващания по отношение на независимата жена. Студена ли е? Мрази ли мъжете? Или просто не се интересува от мъже и връзки? Дали мисли само за собствените си желания, вместо за тези на потенциалния си партньор? Дали иска винаги да става на нейното? Дали е против любовта?

Разбира се, не мога да говоря от името на всички. Но все пак, мога да ви дам някои насоки, преди да поканите някоя независима жена на среща.

1. Нуждата от независимост не означава, че тя е студена

Не знам защо, но независимите жени често са представяни като жадни за власт и с труден характер алфа женски, обикновено и мъжемразки. Това е силно преувеличена концепция. Когато една жена е независима, това не означава, че е студена. Дори да не е толкова романтично настроена като някои други, тя може да обича също толкова силно. Тя знае цената си и цената на другите. Може да бъде също толкова топла и привързана, колкото всяка друга жена. Но вероятно не изпитва необходимост да насилва една връзка, ако химията отсъства.

2. Тя търси истински партньор

Да кажеш, че независимата жена не се интересува от любовта е все едно да кажеш, че иска да бъде сама. Това просто не е така. Независимостта е състояние на ума и начин на мислене. Тя позволява на жената да оцени връзките, защото разбира себе си и собствените си нужди. Знае достатъчно, за да прецени точно какъв партньор и трябва и да го обича истински. Не става дума за борба за власт и надмощие, а за уважение и оценяване, за да се намери точния баланс между даване и получаване.

Независимата жена с радост включва други хора в живота си и уважава техния успех и лично развитие толкова, колкото и своите. Тя разбира, че колкото и да са заети и двамата със собствените си неща, винаги могат да се срещнат по средата и това да бъде невероятно вълнуващо. Тогава връзката ще е зряла и динамична и няма да страда от дреболии като едно пропуснато съобщение или две нощи, прекарани разделени.

3. Независимостта не трябва да се разглежда като заплаха

Знам, че някои мъже смятат, че жените винаги си търсят спасител и искат мъжът да бъде техен защитник в традиционния смисъл. При това положение лесно може да се допусне, че една независима жена не иска нищо от мъжа. Тя може да бъде разглеждана като конкуренция и заплаха за алфа мъжкаря. Но тази идея не успява да отрази динамиката на отношенията и факта, че половите роли вече не са това, което бяха.

Тя може да няма нужда от мъж, който да запълва празнота в нея. По-скоро иска и избира да бъде с него. Тя няма да прекарва дните си изцяло отдадена на него или облегната на него за постоянно успокоение и подкрепа. Няма да обсебва целия му живот и да изисква цялото му внимание и отдаденост. И същото отношение ще очаква от него.

Това не трябва да се разглежда като заплаха или недостатък. Защо трябва да се страхувате от някой, който се справя със собствения си живот и умее да балансира между себе си и вас, вместо да се фокусира и вкопчва изцяло във връзката ви? Независимата жена е уверена в себе си, което я прави добър и отговорен партньор.

4. Независимо с кого сте, номерът е да намерите работещ баланс

Това важи за всички връзки и всички личностни типове. Ключът е да се намери баланс, който да задоволява и вас, и партньора ви. То е въпрос на разбиране кой сте, какво искате в живота и как това ви позволява да обичате друг човек и да израствате заедно.

Не идеализирайте излишно отношенията. Помислете честно какви нужди имате и това ли е човекът за вас. Ако е така, то заедно трябва да изградите баланса. И най-важното – да разберете, че връзката се гради на желанието и готовността да споделиш живота си с друг човек, да усещате неговите надежди, страхове и очаквания. В случая с независимата жена – да цените нейния живот и приоритети толкова, колкото цените и тези, които имате заедно.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама