4 причини защо онлайн срещите ви пречат


4 причини защо онлайн срещите ви пречат
Снимка: iStock/Guliver

Преди време бях изключително запалена по приложенията за срещи. Прекарвах часове всеки ден, гледайки снимки на мъже, които впоследствие попадаха в две категории: или искащи просто 4-минутно онлайн внимание или приятел, с когото просто да си пишат. Никога не съм си падала по писането, затова това не проработи при мен.

Говорих с любовен експерт, койти ми помогна да разбера какво се случва и защо трябва да търся живия контакт.

1. Преследвате идеята за човека, не истинския човек

Да, забавно е. Скучно вие е и никой не трябва да знае, че стоите в тоалетната, докато си пишете с него. Може да мислите, че търсите нещо специфично, например момче, което обича да пътува, фотографията. Всъщност няма начин да знаете дали ще го харесате. На телефона ви всичко може да изглежда страхотно, но в действителност нещата може да са много по-различни.

2. Прекалено много съвпадения

Едно от важните неща, които научавате е, че понякога не е хубаво да имаме прекалено много избор, тъй като се объркваме. Това важи с пълна сила в онлайн срещите. Прекаленият избор усложнява нещата.

3. Приложенията правят нещата трудни за обвързване

Червена риба. Синя риба. Лилава риба. Всички риби. Най-големият проблем в онлайн срещите е фактът, че прави моногамията трудна. Всъщност насърчава обратното нещо, давайки ти безкраен набор от възможности. Ако сте късметлийки, може да намерите някой страхотен мъж. Но вместо да го опознаете, вие продължавате да търсите някой по-добър. 

4. Срещата зад екрана може да създаде нереалистични очаквания

Лесно е да разберете привлекателността на онлайн срещите. Може да притеснително да се запознавате лично с нови хора. Ето я уловката, чатейки си, вие си създавате определени представи за този човек и когато се запознаете с него, той може да е корено различен и да се разочаровате.

Какво трябва да направите? Излезте навън и говорете с хората. Спрете да се криете зад екрана. Намерете си хоби. Бъдете смели и заговорете някой симпатичен младеж в бара. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама