4 съвета за първата среща


4 съвета за първата среща
Снимка: iStock/Guliver

На първа среща е важно не само облеклото и външният вид, а също така настроението и поведението.

За да бъде запомнена първата среща като приятно събитие, трябва като начало да се настроите на положителна вълна. Ако се чувствате зле или просто не сте в настроение по една или друга причина, естествено, че най-добре е да отложите тази среща за друг ден. Срещата ще мине по ноти, само при добро разположение на духа.

Ето и няколко полезни съвета:

1. Постарайте се да се държите естествено и непринудено по време на цялата среща. Не се усмихвайте или смейте през цялото време. Лека усмивка на доброжелателност трябва да присъства, но все пак тя трябва "да бъде в час". Ако ви се разказват сериозни неща, старайте се да слушате внимателно, иначе дори леката усмивка няма да бъде уместна.

2. В никакъв случай не се показвайте твърде умни. Отсрещната страна ще оцени интелекта ви, но често не от раз. Ако тя се почувства по-глупава от събеседника, втора среща едва ли ще има. Това е характерно особено за мъжете. Дори да имате своя гледна точка по темата или на нещо случващо се, гледайте внимателно да я изкажете. 

3. Трябва да умее да приемате комплименти. Ако сте уверени в себе си и в своя външен вид, не трябва да говорите и показвате с целия си вид, че знаете това. Отвръщайте с лека усмивка и благодарност на комплиментите. За жените по-специално е да не зациклят на похвалите или пък да не започнат да се оправдават, че се смущават от късата пола, която са облекли.

4. Не трябва да се подценява осанката. На обществени места е прието на масата да се седи с изправен гръб. Да се пльоснете може и у дома на канапето. За дамите обаче е много важно да покажат женска изтънченост и грациозност.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама