5 грешки, които не трябва да допускате при раздяла


5 грешки, които не трябва да допускате при раздяла
Снимка: Thinkstock/Guliver

Раздели, разводи... Тези преживявания могат да са изключително тежки и могат да бъдат описани с една дума: Скръб. Когато любовта приключи, нашият свят се разпада заедно с нашите мечти, надежди и сърце. Покрай това може да изгубим перспектива как да оцелеем. Защото точно това правим. Ние оцеляваме, но за да може да преживеем по-лесно раздялата и да излезем цели след това, има някои грешки, които трябва да избягваме.

1. Да излизате с други хора през първите 3 месеца от раздялата ви

Докато на някои хора им е изключително трудно отново да започнат да ходят по срещи, други се хвърлят в дълбокото веднага след края на предишната им връзка. Често си мислим, че вниманието от някого другиго ще отвлече мислите ни от предишния ни партньор. Смятаме, че да сме желани от непознати ще ни помогне да се чувстваме по-малко отхвърлени от човека, в когото все още сме влюбени. Но има една основателна причина защо не е добра идея веднага да се впускате в срещи. Това е тъй като не сте излекували сърцето си и е много вероятно да изберете грешен човек поради тази причина. Създайте си правило да не излизате по срещи в първите 3 месеца, след като сте сложили край на друга връзка. Това ще ви помогне да се излекувате и да проясните съзнанието си, за да може, когато сте готови, да изберете правилния.

2. Ядете и пиете в огромни количества

Важно е да продължите да се грижите за физическото си здраве след раздяла. Вашето тяло вече е под голям стрес, затова няма нужда да наливате още гориво в огъня. Много жени посягат към бутилката с алкохол, но тя само замъглява съзнанието ни и може да доведе до взимането на грешни решения. Стоите настрана от хора и ситуации, които могат да ви окуражат да пиете, ако знаете, че няма да бъдете способни да спрете. Също така гледайте да се храните здравословно. Ако се тъпчете с храна, така депресията ви ще се засили и ще ви бъде по-трудно отново да влезете във форма и да започнете отново да ходите по срещи. Ако изпитвате емоционален глад, просто яжте плодове и зеленчуци.

3. Изолирате себе си

Макар че може да ви изглежда по-лесно да стоите в леглото и да потънете в тъга, отколкото да излезете и да се социализирате, това определено няма да ви помогне да се справите по-лесно с раздялата. Когато сме сред други хора, това ни напомня, че животът продължава. Лесно е да се фокусираме единствено върху болката и въпреки че е важно да отделим време за себе си и да преосмислим чувствата си, не трябва да пренебрегваме важността на другите хора. Когато сме социално активни, ще можем да се разсейваме от болката, да се научим отново да се радваме на живота и да си позволим да се отворим към нови възможности и подкрепа.

4. Забравяте вашата цена и цел

В тези моменти на пълна тъмнина и болка може да забравим, че всички сме създадени за любов, да бъдем обичани и да живеем живот на радост. Раздялата не е само въпрос на сърцето, а също така време да се научим да контролираме къде нашето съзнание иска да ни отведе. Ключът е да продължите да живеете, да поставяте единия крак пред другия и да приемате всеки ден като възможност да направите нещо хубаво. Трябва да гледате отвъд момента и да запомните, че имате бъдеще и цел извън болката.

Поставете си малки цели, които може да постигате ежедневно или седмично. Това ще ви даде чувство на прогрес и постижение. Това също така ще ви помогне да ви държи отговорни и съсредоточени. Помнете коя сте, какво искате и накъде сте тръгнали.

5. Споделяте всяка емоция, която чувствате, в социалните мрежи

Социалните мрежи ни дават възможност да споделяме всяка наша мисъл и емоция, за да може целият свят да види. Но колкото повече хора знаят какво се случва в живота ви в момента, ще ви бъде много по-трудно да решите кои коментари и съвети да следвате и кои не. Независимо дали се опитвате да се държите сякаш всичко е наред, споделяте всяка своя мисъл или поствате емоционални изблици, опитайте се да нарушите навика. Нито едно от тези действия ще ви донесе мир. Важно е, че имате подкрепа и с някой, с когото да говорите, но трябва да избирате хората, пред които да изливате душата си. И да следите профила на бившия си приятел, и да се сравнявате с всяка щастлива двойка само ще налива сол в раната. Изключете телефона си, спрете компютъра и излезте навън или пък изберете книга, която може да ви помогне да излекувате сърцето си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама