5 малки неща, които ме отвориха към страстната любов


5 малки неща, които ме отвориха към страстната любов
Снимка: iStock

Ако търсите любов по-късно в живота и си мислите: "Искам я, но е твърде късно, така че никога няма да се случи", прочетете нататък. Предимството на възрастта пред младостта е, че знаете едно или две неща. Имате представа какво харесвате и какво не. Вероятно сте наясно и с тези неща в любовен план.

Бях на 50 години, когато разбрах, че дългогодишният ми, почти 30-годишен брак, завършва зле. Трябваше да изляза. Желаех пак да изпитам любов и имам предвид истинска любов, затова имах работа за вършене. Подложих се на процес от пет стъпки, за да стигна там, където исках - влюбена, живееща всеки ден с повече радост, отколкото някога съм смятала за възможно, повторно омъжена и щастлива. Вие също можете.

Ето 5 малки неща, които ме отвориха към страстната любов:

1. Изберете да продължите напред и да изчистите миналото си

Твърдо решете, че искате да намерите истинската любов. Без двусмислие и без лутане напред-назад. Няма да се случи, ако не сте сигурни. Ако го искате, решете, декларирайте и го заявете! След това изчистете миналото си, за да можете да продължите напред. Изчистете всички спомени от минали връзки. Пуснeте ги. Това също означава, че спирате да говорите за миналото. Това отблъсква хората. Като правите тези неща, вие разчиствате съпротивата си и отваряте път за нов човек да влезе в живота ви. Вълнувайте се от това!

Вижте още: 7 психологически факта за сродните души, които могат да ви изненадат

2. Създайте нов образ на себе си, отвътре и отвън

Да започнем с вашия външен вид. Погледнете се в огледалото и се усмихнете. Виждали ли сте това напоследък? Какво ще ви повдигне и ще ви накара да се усмихвате повече? Решете да създадете и представите нов положителен образ за себе си. Отидете за нова прическа и дрехи. Простите неща могат да ви накарат да изглеждате и да се чувствате страхотно.

Правите ли това, което ви кара да се чувствате щастливи? Вътрешните промени са също толкова важни. Това включва обръщане на лещите на вашата перспектива, така че да видите силните си страни, вместо да гледате всички "лоши неща", с които сте се сблъскали. Обърнете внимание на вашата интелигентност, почтеност и смелост – всички качества, които са ви довели до този момент. Разпознайте своите невероятни таланти, дарби и активи. Възхищавайте се и го правете редовно. Трябва да утвърдите човека, когото искате някой друг да обича!

Сега създайте вътрешно вълнение с фантазии за вашата перфектна любов. Представете си всички детайли, фокусирани върху вълнуващите усещания, които искате. Подготвяйки се психически за нещо велико, вие проправяте пътя, по който то да дойде при вас!

3. Помислете какво искате да привлечете

Някой ми каза да изброя 50-те качества, които искам в любовния си партньор. Включих това, което обичам да правя и исках да споделя с някой специален. Разрових се повече във вътрешните черти, отколкото във външните - тези, които знаех, че ще направят душата ми щастлива. Тогава дойде решителният момент: трябваше да обмисля какво искам да привлека. Ако исках някой, на когото да се възхищавам, имах нужда и от възхитителни качества. Тук стана интересно.

Прегледах списъка си отново. Не бих могла да поискам някой по-отговорен, отзивчив, любящ, мил, щедър или интересен от мен. Ако исках някой с умения, които нямах, трябваше да се възхищавам, обожавам и подкрепям тези умения. Привличането и намирането на истинската любов не е пасивен процес. Това е решение за търсене на душата. Трябва да давате толкова, колкото искате да получите. Трябва да се развиете в типа човек, когото искате да привлечете.

Вижте още: 10 ценни урока от класиката "Любов" на Елиф Шафак

4. Излезте и се забавлявайте

Няма да намерите любовта, ако си седите на едно място. Трябва да излезете от зоната си на комфорт. Може също да се наложи да създадете нови приятели. Помислете малко за това. Ние избираме приятелите си. Изберете онези, които подкрепят новия живот, който искате.

5. Ангажирайте се с живота и го пуснете

След като направите първите четири промени, трябва да се почувствате по-щастливи. Когато се наслаждавате и се ангажирате с живота си, имате повече вътрешно и външно съответствие. Вие сте станали като фар от светлина, който привлича хората към вас. Сега можете да спрете да мислите и да се тревожите за намирането на любовта. Просто се пуснете и се забавлявайте.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама