5 малки неща, с които убиваш шансовете си с него


5 малки неща, с които убиваш шансовете си с него
Снимка: iStock/Guliver

Представете си, че си пишете от известно време с един мъж, когото наистина харесвате. Той е привлекателен, има добро чувство за хумор, чаровна усмивка и изглежда, че наистина има интерес към вас. Най-накрая той ви кани на среща.

Обличате новата си рокля и отивате да пийнете по едно. Говорите си, смеете се на неговите шеги и изглежда, че и двамата се радвате взаимно на компанията си.

Прибирате се вкъщи и нямате търпение да го видите отново. Но на следващия ден той изобщо не ви се обажда, нито ви пише. Не може да чакате повече, затова му пишете сама. Неговият отговор идва със закъснение и е студен. След това той напълно изчезва. Без следа.

Питате се въпрос, който си задават толкова много жени в тази ситуация: Какво може да се е объркало?

Предлагаме ви 5 неща, които жените правят на първата среща, с които отблъскват мъжете.

1. Оплаквате се за всичко

Може дори да не сте забелязала. Това може да е толкова естествено нещо за вас да изразявате как обслужването в бара е слабо, как мястото е прекалено студено или прекалено топло, как същият коктейл, който сте поръчала, е бил по-хубав на друго място. След което преминавате в оплакване за разхвърлената ви съквартирантка, за вашата властна майка, за скучната ви работа, която не понасяте. Никой мъж не иска мрънкало до себе си, бъдете сигурна в това.

2. Постоянно проверявате телефона си и си разменяте съобщения с други хора, докато говорите с него

Наистина няма значение дали си пишете със сестра си, проверявате Facebook-a си или пък отговаряте на съобщение на друг мъж.  Просто е нелюбезно да не отдавате цялото си внимание на него, особено когато се виждате за първи път. На него му изглежда сякаш той е просто едно от нещата, които вълнуват съзнанието ви и не ви е приоритет. А това е доста неприятна мисъл за егото му. Наистина не го карайте да се чувства сякаш е номер 12 или 35, когато трябва да е номер 1 по време на срещата.

3. Осъждате го

Със сигурност се опитвате да покажете най-добрите си страни и да разберете потенциалното си ново гадже, но помислете отново: Наистина ли в разговора ви липсва преценка? Избягвате ли критикуване? Помните ли, когато той започна да се отваря и да споделя? Беше хубаво, нали? Когато ви разказа за предизвикателството си на работа и как шефът му е крещял, вие вместо да се усмихнете разбиращо и да му кажете, че всичко ще се нареди, започнахте да анализирате ситуацията и как той е сторил нещо, с което е провокирал спора. Той поискал ли е вашето мнение? Как изглежда това на него - като подкрепа или критика?

Мъжете, особено в началото на връзката, не могат да понасят критика или нещо, което може да звучи като осъждане. Те имат нужда да усетят, че ще бъдете на тяхна страна.

4. Задавате прекалено лични въпроси

Всички ние сме доста любопитни и сме готови на всичко, за да измъкнем повече информация за новия мъж в живота ни. Ако той просто е споменал бившата си приятелка, ние често започваме да задаваме въпроси от рода на колко време са били заедно, каква е била, защо и как са се разделили, кой е виновен и т. н. Не сте на разпит, а на среща, така че в началото ограничете прекалено личните въпроси.

5. Лош език на тялото

Не подценявайте ролята на езика на тялото. Това, което казвате невербално, е еднакво важно на това, което казвате вербално. Ако се държите дистанцирано, създавате впечатление в него, че може би не се интересувате от компанията му, независимо от това, което казвате. Помнете да поддържате контакт с очи, да се усмихвате, да не кръстосвате ръце пред тялото и леко да го докосвате. Оставете всички съмнения вкъщи и просто се насладете на времето заедно. Ще имате много възможности да анализирате по-късно.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама