5 начина, по които сами саботирате връзката си


5 начина, по които сами саботирате връзката си
Снимка: iStock/Guliver

Връзките изискват работа, особено дългогодишните. Когато минете 2-годишния период, макар че може да е повече или по-малко за някои хора, вие най-вероятно сте излезли от периода "меден месец".

Всички знаем, че някоя връзка не е перфектна, независимо какъв филтър има в Instagram и Facebook. Проблемите се появяват, споровете се случват и понякога може дори да се породят съмнения дали сте с правилния човек.

Това обаче не е причина моментално да се откажете от партньора си. Връзките, както повечето неща в живота, изискват работа, за да ги заздравите. Не може просто да пренебрегвате отношенията си. Ако се озовете на труден път с половинката си, отделете време, за да прочетете дали случайно не правите някое от тези 5 неща. Може да саботирате връзката си, без дори да го осъзнавате.

1. Фокусирате се върху това, което е грешно

Може да забелязвате недостатъци във връзката си колкото си поискате. Това просто храни вашето желание постоянно да поправяте нещата. Няма връзка, която да е безупречна през цялото време. Но ако не е тотално разрушена, защо губите време да се безпокоите как да я поправите? Приемете факта, че и двамата имате недостатъци, защото намирането на идеален партньор е почти невъзможно, така че е най-добре да го приемете такъв, какъвто е.

2. Не приемате промяна

Вие отказвате да се промените. Независимо дали сте във връзка от 6 месеца или 6 години, животът не е статичен и всичко се променя. Може да е нова работа за вас или пък тежък период за половинката ви. Не може да очаквате всичко да бъде едно и също, трябва да изберете дали да израснете с промяната или да останете закотвени в миналото.

3. Имате нереалистични представи

Имаме нереалистични очаквания. Повлияни сме от романтичните филми, принцесите на Дисни и идеята за перфектна връзка. Този тип филми ни карат да вярваме, че споровете приключват с безброй целувки или невероятен секс. Смятаме, че постоянно ще бъдем в еуфоричната фаза на любовта. Но трябва да осъзнаем истината: Ще има моменти във вашата връзка, когато няма да се чувствате много комфортно, но това е напълно нормално. Оценявайте хубавите моменти, живейте в настоящето, приемайки, че не всеки ден ще бъде перфектен, както по филмите.

4. Казвате "съжалявам" прекалено често

Да, може да се извинявате прекалено много. Бърз начин да разрешите проблемите си е просто да кажете "съжалявам" и да продължите напред. Но понякога това "съжалявам" не е достатъчно напълно да приключи спора. Независимо, че може да ви е много неприятно и неудобно да имате аргумент с половинката си, често се изисква двамата да поговорите, за да стигнете до истински консенсус. Не казвайте "съжалявам" с цел да избегнете този неловък момент. Скоро ще разберете, че проблемите ви просто не са разрешени.

5. Не приемате своите различия

До известна степен във всяка връзка трябва да сте на едно мнение за повечето ценности и вярвания. Но ще има времена, когато двамата няма да те съгласни за всичко, но това не е причина да ставате враждебни и отбранителни. Различията във връзката я правят интересна. Хубаво е да имате предизвикателство.


 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама