5 неща, които да кажеш на приятелката си след раздяла


5 неща, които да кажеш на приятелката си след раздяла
Снимка: iStock/Guliver

Всички сме преживели раздели и определено чувството не е приятно. Похапваме сладолед, пием вино и гледаме щастливите снимки с бившия, докато кутията с кърпички бавно свършва. 

В такива моменти наистина имаме нужда от приятелка, на чието рамо да поплачем и да ни вдъхне кураж, че всичко ще се оправи.

Има няколко важни неща, които трябва да й кажеш, за да се почувства по-силна. Ето и кои са те:

Дай си време, за да се излекуваш

Да кажете на приятелката си да остане малко насаме е чудесна идея. Нека всички емоции да излязат. Нашето тяло има нужда да реагира на шока и разочарованието, което изпитваме, за да продължи напред. Нека тя да знае, че няма определено време, за което трябва да се излекува. Нека си отдели толкова, колкото й е необходимо, за да стъпи отново на крака, а вие ще бъдете до нея през цялото време.

Всичко ще бъде наред

Уверете се, че вашата приятелка знае, че и това ще мине. Понякога най-простите думи могат да донесат най-много спокойствие на хората. Животът продължава и тя отново ще бъде щастлива! 

Не се свързвай с него

Очевидно всяка раздяла е различна и приключва по различен начин. Ако нещата между тях не са приключили добре, помолете я да не се свързва с него. Той трябва сам да разбере какво пропуска. Опитите й само ще удължат и усложнят оздравителния процес. 

Знай си цената

По време на раздели момичетата могат да изпаднат в депресия и да започнат да се питат дали са достатъчно хубави, умни... Не позволявайте на прителката си да тръгва по този път. Нека тя да знае колко е специална и прекрасна.

Така е трябвало да стане

Кажете й, че няма смисъл да се пита "Какво би станало, ако...". Щом са се разделили, така е трябвало да стане. След време ще види, че всичко това е за нейно добро.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама